I’m not like you because I’m not you

Du har fått en kropp! Lär dig älska den. Du ska dras med den i resten av ditt liv. Det är upp till dig hur den ska må och hur du behandlar den!

Jag tycker inte om att springa fort men jag älskar att springa. Jag försöker inte kopiera någon som springer snabbare, det funkar inte för jag är jag. Jag vet vad jag gillar och vet vad jag är beredd att betala.

Du var egentligen perfekt tills den dagen du började jämföra dig med någon annan.

Vi är så olika. Vi har så olika förutsättningar men ändå ska det jämföras till höger och till vänster. Har vi inte alla gått till frisören någon gång, med en bild, hoppas och trott att vi skulle se ut som bilden när vi gick där ifrån? Och? Det gick? Sådär va?
”Triathlon är fräckt! Ja, jag vill tävla i triathlon”  Jag har faktiskt haft mer än en som haft detta på sin önskelista eller målsättning när de kommit till mig. Inte nog med det, de vill ha ett bra resultat i triathlon också! De har sett någon, läst om någon som lyckats. Hoppas du läste hur mycket tid de la ner på träning också brukar jag svara. Personen i artikeln har kanske detta som jobb och en hel del sponsorer för att inte tala om ett team med tränare, massörer mm. Med den mängden träning som behövs behöver du säga upp dig från jobb, träna ett par timmar om dagen och lägga om kosten helt! Är du beredd på det?

Har även hört, ja, jag vet det låter skruvat, att någon skulle vilja vara lika vältränad som jag. Gärna också må så bra och vara lika mentalt stark som jag är. Inga problem säger jag. Lägg ner minst 1 timmer på träning per dag, ät aldrig godis och var väldigt noggrann med innehåll av socker i allt du äter. Var extremt noga med vad du stoppar i dig. Aldrig halvfabrikat och skitmat. Drick max 1-2 glas vin till maten, aldrig mer! Detta max 1-2 dagar per vecka. Vidare måste du stiga upp tidigt varje dag, meditera, träna mentalt, förbereda matlådor mm, mm. Bra kör!!

Som ni förstår funkar inte detta. Detta är mitt liv, levt efter mina förutsättningar, mina mål och vad jag gillar.  Jag är beredd att betala vad som krävs för att bibehålla detta. Mitt älskade jag! Jag siktar och tittar inte på folk som är mycket mer tränade än jag för det är inte jag. Jag kan och vill kanske inte betala den fakturan… I,m not like you because I,m not you

Men jag är troligtvis inte bättre än du! Jag har bara en jävligt stark vilja och vision!
Det är inte farligt att träna varje dag. Men det tar emot, det är jobbigt. Men jobbigt ger resultat! Sätter du ett högt mål, var beredd att betala fakturan. Och vet du? Det kan vara värt det! För inte är du som ”de andra”? De som bara gnäller och inte vill ta i när det behövs. Inte ger du upp bara för det tar emot eller är lite dåligt väder?
Nej du är en väldigt bra version av du!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, beredd att satsa allt för att uppnå att fortsätta vara jag!

Kommentarsfunktionen är avstängd.