Går du vilse, lär dig hitta ut ur ditt eget, ursäkta min franska, ditt rövhål

Klick-vänlig rubrik? Ytterst viktigt kunskap! Detta är ofta vad jag hjälper människor med.
Det är så lätt, det är så förbannat lätt att sluta tro på sin egen styrka. Hitta ut! Lär dig hitta ut ur ditt mörka rövhål. Det är rätt gött härute.

Jag är inne i en ganska hektisk period där föreläsningarna ligger tätt. Man träffar fantastiska människor som nu faktiskt gjort investeringen i tid att komma och lyssna på mig. Då lär jag mig så mycket. Jag tar in, försöker förstå och jag lär mig så otroligt mycket av människors frågor. Likadant är det i mina enskilda möten med klienter. Fan, det borde vara lag på detta! Att lyssna mer, att lyssna och lära sig mer.

Jag pratar ofta om mod på mina föreläsningar. Mod att göra den där förändringen. Mod att våga säga ifrån och mod att våga stå för sin sak. Det är inte alltid det lättaste men det går att träna upp. Precis som när du tränar upp en muskel i gymmet. Där skulle du aldrig förvänta dig att klara av att köra 100 kg i knäböj utan ett noggrant utvalt och genomfört träningsprogram.
Det märkliga är att vi förväntar oss att klara av att ta ett livsviktigt samtal eller klara av en livskris utan några svårigheter alls och detta utan varken förberedelser eller utvalt träningsprogram.

Det är allt för många som vid ett eller två misstag tappar tron på sig själv och mörkret är ett faktum. Allt vi gör som känns jobbigt är en utmaning såklart men vi klarar det. Om vi hänger i. Det kan vara, ja det mesta faktiskt.

Att tex. våga ta det det där viktiga samtalet. Hjärnan uppfattar det som en livsfarligt handling! du blir rädd, illa till mods. Det krävs träning. Du måste kanske öva framför spegeln först? Du måste kanske fundera ut exakt vad det är du vill säga?

När det gäller just samtal så kan detta vara bra att tänka på:

För det ska bli riktigt bra och för att du ska känna dig trygg, låt dina ord gå igenom 3 portar innan de poppar ut ur din mun.
– Är det sant? Kanske har din ”kriminella” del av hjärnan bara kokat ihop detta
– Är det nödvändigt? Kan du kanske sova på saken?
– Kommer det att göra skillnad? Denna kan behöva lite betänketid…

Dessa 3 portar är så viktiga. Jag tränar själv på detta och gör misstag titt som tätt. Men jag lär mig. Jag har insikt i vad mina brister är. Mental mjölksyra titt som tätt men det vet jag ju, mjölksyra kommer när jag utmanat mig. Ger jag inte upp utan tränar vidare så blir jag starkare!

När det känns så där läskigt då vet jag att jag är på rätt plats. Jag är utanför min trygghetszon, det är där jag växer. Det är där jag utvecklas. Det är där jag närmar mig mina mål.
Att hitta det som är viktigt och betyder något är grejen. Kalla det mål, kalla det design men du vet vad det är och du ska göra jobbet.

Det kan behövas en stund i enskildhet för att hitta vägen ut. Att hitta och ta redan på vad du vill göra och våga göra det. Inte stanna, inte gräva ner sig i mörkret och tro att det är här du ska vara. Ut med dig!!!

Gå inte vilse utan lär dig hitta ut ur ditt eget rövhål. Hitta lampan som leder dig!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, föreläsare, mental tränare med en förtvivlat stor vilja och en tro på att vi alla kan! Om vi vill…

Kommentarsfunktionen är avstängd.