Gå med på att du är svag!

För att du inte är tillräckligt stark, än…

Du kanske inte heller ska jämföra dig med någon som har ett helt annat mål eller en helt annan uppfattning om var denne är och på väg.

”jag tycker det är så svårt med det här med kosten. Jag kämpar, misslyckas ofta, när jag är på fester mm”
Mitt svar:
Då kanske du inte ska vistas i de miljöerna än? Du tränar på bra, mitt i veckan fungerar allt för det är en lagom hantel (läs utmaning) för dig. Tyvärr är du inte tillräckligt stark än att klara fester, bufféer mm. Du kommer klara det men du är inte där än! Men jävla bra gjort, det du åstadkommit fram till idag!

Så här är det, oavsett vad du tar dig för, du måste hitta ditt nuläget och lägga upp motståndet, hanteln (läs utmaning) efter detta.

Jag har mängder av Pt klienter som nu vill komma igång med löpningen. Vår, solen skiner (ibland)allt känns på G och ett helt underbart beslut!
Men de blir helt frustrerade över att det går så tungt och att de inte klarar den sträckan, rundan de satt upp. De tittar på sociala medier där det springs milen under 1 timme, de springer lopp till höger och vänster och försöker kopiera deras upplägg.

Nu tar vi det en gång till:
Du måste gå med på att du är svag i detta ämne. Du måste utgå ifrån ditt nuläge och det kan vara på en väldigt låg nivå, gå med på det! D
et är så det funkar!
Det är ifrån detta läge du startar din resa.

Ett upplägg som fungerar för de flesta, just vad det gäller löpning, är att jogga/luffsa en minut, därefter gå en minut, repetera 10 ggr. Total tid 20 min. Kör så i ca 2 veckor, öka upp till 2 min, osv.
Kommer det att kännas jobbigt? jeep, det är så det funkar, du måste gå med på detta. Men går du ut för hårt så blir motståndet så in i helvete hårt, smärta kanske och tröskeln, ja det är bara en tröskel, blir väldigt hög för att ta sig ut nästa gång.
För dig som tyckte det va för lätt, ja du anar nog att det bara är till att levla.

I skrivande stund är jag på väg till, som det känns, mitt livs viktigaste föreläsning.

Känns det jobbig, ohhh, yes!

Är jag tillräckligt stark, Ohhh yes!

Har jag varit svag och tränat upp detta, ohhhh yes!!!

Nix, det finns ingen lätt väg. Det kommer alltid att ta emot när du rör dig framåt.
Men vet du? En vinnare gör det ändå!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, En starkare person, en bättre föreläsare, en klokare Pt och mental tränare för jag har tränat mig dit.

Kommentarsfunktionen är avstängd.