Gå inte vilse och lär dig hitta ut ur ditt eget rövhål!

Klick-vänlig rubrik? Ytterst viktigt kunskap! samt att det var den meningen som dök upp när jag tänkte på vad jag varit med om de senaste dagarna, vad jag hört och vad jag hjälp människor med. Det är så lätt, det är så förbannat lätt att sluta tro på sin egen styrka. Hitta ut! Lär dig hitta ut ur ditt mörka rövhål. Det är rätt gött härute.

Nu har jag kommit hem från en ganska intensiv träningsresa-tour där föreläsningarna ligger tätt. Man umgås ganska tätt med de fantastiska människor som nu faktiskt gjort investeringen av både tid och pengar för att åka på en sådan. Då lär jag mig så mycket. Jag tar in, försöker förstå och jag lär mig så otroligt mycket av att bara lyssna. Fan, det borde vara lag på detta! Att lyssna mer. Nej, fel, att lyssna och lära sig mer.

Jag pratar ofta om mod på mina föreläsningar. Mod att göra den där förändringen. Mod att våga säga ifrån och mod att våga stå för sin sak. Det är inte alltid det lättaste men det går att träna upp. Precis som när du tränar upp en muskel i gymmet. Då skulle du aldrig förvänta dig att klara av att köra 100 kg i knäböj utan ett noggrant utvalt och genomfört träningsprogram.
Det märkliga är att vi förväntar oss att klara av att ta ett livsviktigt samtal eller klara av en livskris utan några svårigheter alls och detta utan varken förberedelser eller utvalt träningsprogram.

Att våga ta det det där viktiga samtalet känns i hjärnan som en livsfarligt handling! Det krävs träning. Du måste kanske öva framför spegeln först? Du måste kanske fundera ut exakt vad det är du vill säga?

För det ska bli riktigt bra och för att du ska känna dig trygg låt dina ord gå igenom 3 portar innan de poppar ut ur din mun då.
– Är det sant? Kanske har din kriminella del av hjärnan bara kokat ihop detta
– Är det nödvändigt? Kan du kanske sova på saken?
– Kommer det att göra skillnad? Denna kan behöva lite betänketid…

Dessa 3 portar är så viktiga. Jag tränar själv på detta och gör misstag titt som tätt. Men jag lär mig. Jag har insikt i vad mina brister är. Mjölksyra titt som tätt men det vet jag ju, mjölksyra kommer när jag utmanat. Ger jag inte upp och tränar vidare så blir jag starkare!


För att rätta till en knäskada måste du troligtvis gå till en duktig ortoped eller sjukgymnast som vet var felet ligger.
Likadant måste du göra om det luktar skit, om ditt liv inte blir som du tänkt. Ta reda på vad som är fel!

Gå inte vilse och lär dig hitta ut ur ditt eget rövhål. Hitta lampan som leder dig!

Kära starka Maria! Som jag hade glädjen av att spendera så många timmar med i Spanien. Du är så stark, utan att veta om det. Men du var så osäker. Ja, jag skriver var för du är en annan person nu. En starkare som bara behövde en ledlampa för att hitta ut. Nu kommer ingen (läs något rövhål) stoppa dig. Dina katastroftankarna kommer inte längre styra hur du mår. Ta på dig solglasögonen Maria – Din framtid är så ljus.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, föreläsare med en förtvivlat stor vilja och en tro på att vi alla kan! Om vi vill…

Kommentarsfunktionen är avstängd.