Flexibel & Handlingskraftig. Vilka vackra ord!!

Ska man anpassa sig och va flexibel? Ska man inte alltid stå fast vid sin vilja och sina beslut? Jo, om du vill slå huvudet i väggen ständigt och jämt. Därtill hävda att du alltid har rätt.

Muskler i all ära men nej, du är inte starkast för att du är ensvis och korkad. På savannen tillhörde du inte dem som kom till att överleva. De som anpassade sig, var flexibla och kämpade var de som överlevde.

Vi kanske ska hålla oss till nutid? Vem är det som lyckas bäst? jo de som anpassar sig, hittar lösningar och fattar att det här är något man får jobba för. Skulle inte du vilja vara en av dem?

Varje dag sitter jag där, full av lösningar och de som sitter mittemot (mina Pt klienter då) är fulla med undanflykter och ursäkter.
När jag då påpekar att de talar emot sig själv med vad de önskar så stöter jag på patrull. De hävdar att så är det! Snudd på en omöjlighet att få till en förändring.
Efter tag brukar jag ändå få fram en viss flexibilitet, för det är mitt mål, att hjälpa, att få folk att se, att hitta lösningar och att börja göra! Men det har hänt, mer än en gång att jag visat dem var ytterdörren är.

Du har säkert personer i din närhet som hävdar med bestämdhet!, att så är det!! och här ska min själ inte ändras på nått.
Stackare tänker jag. Hade man kunnat få in lite mer flexibilitet i livet så hade man hittat många fler lösningar och därmed ”fred på jorden”

Det är just flexibilitet som ger svart bälte i mental styrka!
Att ta in ny kunskap hjälper dig i detta.
Då blir du mer flexibel, ser saker för vad de verkligen är och du har ett vinnande koncept.

Visst låter det fint att stå framför spegeln och säga till sug själv att man är stark, bäst och vackrast.

Tyvärr, det är bara din egen sanning. Vi andra har förstått att man måste kämpa lite, byta spår, lära sig något nytt.
Vi lyssnar på dem som är klokare.
Det är vi som kommer lyckas, vi blir överlevarna.

Skulle det inte vara rätt gött att veta att du kommer fixa problemen, utmaningarna och kommande motstånd? Satsa på flexibilitet & handlingskraft då.

För mig är saken klar i alla fall. Svart bälte är vad jag siktar på för nån jäkla ”carpe diem” fjanteri som tror allt kommer att lösa sig av sig själv är inte min grej!

Använd dina ”skills” då du ska:
hitta utrymme för din träning
– var flexibel, ta reda på vart du lägger din tid. Hittade du hade bara 22 min?  Bra, använd dem då! Fråga och sök upp, ta hjälp med vad du skulle kunna göra på dessa 22 min.

När du tycker det är kämpigt med kosten. Var inte som förlorarna, skyll på restaurangerna, släkten och vännerna.
Varför inte advent?(ja, jag har nog hört det mesta faktiskt) Va flexibel och hitta lösningar. Du vet ju vad du ska stoppa i foderluckan för att må bra. Agera inte korkat.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist Pt med valkar i nävarna efter hårt jobb. Handlingskraftig med många flexibla vikter samt stora öron.

Kommentarsfunktionen är avstängd.