En liten julutmaning….

Även om det inte är ständigt nya utmaningar som kommer vara grejen för att verkligen bli ”en sån som tränar” alltid och jämt och året runt, så tänkte jag att det kunde vara på sin plats med en liten utmaning så mitt i julledigheten. Och för alla oss som är ”såna som tränar” kan det vara käckt med ett litet tillägg i de dagliga rutinerna, kan jag tycka. Det här är en utmaning så enkel att den kan göras även om man jobbar för fullt också. Med enkel menas i det här fallet inte lätt

Om jag blir tvungen att begränsa min träning till en enda övning då väljer jag burpees, alla dagar i veckan det vet ni redan.

Ty burpees kan göras vart som helst och när som helst. De kan göras lättare och de kan göras svårare.
Varför är då burpees så rackarns bra? Jo, under ett gäng burpees tränar du-
– kondition
– styrka
– explosivitet
– koordination
Och hela kroppen engageras. En helt makalöst bra övning.

Jag gör dom ofta och gärna i alla möjliga kombinationer. Jag kan väl tycka att ett riktigt bra cirkelträningspass eller som jag föredrar att kalla det – husmorsgymnastik, måste innehålla en ansenlig mängd av denna eminenta övning för att vara just riktigt bra.

Så jag tänkte att vi kunde skaka liv i den gamla sommarutmaningen och köra 50 burpees på raken, varje dag, den sista veckan på år 2016.

Så det enkla upplägget på den lilla julutmaningen är alltså 50 burpees på raken.

Klocka dig själv eller låt bli. 50 burpees på raken är jobbit oavsett tidsåtgång. Testa! Typ alla borde ha tid och utrymme för ett gäng burpees alla dagar i veckan, alltid.

Hänger ni med på utmaningen? Ingen tävling, bara ett sätt att hålla pulsen uppe även under mellandagarna. Hur svårt kan det vara liksom? Jobbit javisst, men det ska det ju vara?

Hur göra? Om inte texten ovan beskriver det bra nog, se 7 stegs-metoden nedan..

burpees-1-7

// Carolin Helt, int Lic PT och burpeesälskare

Kommentarsfunktionen är avstängd.