En hyllning till gubben…
Skriven av Carolin Helt on fredag, juni 19, 2015 · Kommentera

…ja, till jordgubben alltså. Det är ju Midsommarafton och det här måste nog vara den mest hälsosamma helgen vi firar. Om vi håller oss till färskpotatis, sill och jordgubbar vill säga. Varför är jordgubbar så rackarns bra då?
Framförallt – Den är GOD! När något är så gott och dessutom så nyttigt krävs det en hyllning med jämna mellanrum.
Jordgubbar är rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Järn krävs för en bra syretransport och med bra järnvärden kommer vi alltså få ett än bättre flås. Bra att ha när man dansar kring stången eller hoppar grodhopp. Jordgubbar är även rika på B-vitaminet folsyra som är viktigt för bla celldelningen. Gubbarna innehåller 30-40 kcal per 100gram lite beroende på sort, man kan alltså äta dem hyfsat ohämmat utan att få i sig för mycket ur den synpunkten sett. Bara plus alltså! NU är tiden att äta dem, nu och under juli och augustimånad. Resten av året gör vi bäst i att äta den frysta varianten, i alla fall om vi vill tänka på miljön och inte köpa de ”färska” som flygs hit från Långbortistan…
ÄT. NJUUT och riktigt Trevlig Midsommar!!
//Carolin