Egovecka på Playitas- dag1

Då gårdagen mest präglades av förseningar och fisande medresenärer hanns egentligen bara en bergsbestigning med tillhörande hopp samt gigantisk buffemiddag med, känns det som att idag var dag 1 av årets egovecka.

Satte klockan på 06:00 i morse. Hade glömt bort hur beckmörkt det är här vid den tiden. Men lagom tills kaffe var intaget och jag piggnat till hade dagen grytt och löpning kändes som en särdeles god idé. Vilket det också var. Tänkte inte fokusera så där jättemycket på löpning den här veckan, inte pyssla med intervaller, långpass eller tröskelpass, utan mest bara springa igång kroppen på morgonkvisten, njuta av omgivningen och låta tankarna löpa fritt. De gör det som bäst när jag springer nämligen. Sen finns det ju inget som gör en frukostbuffé godare än att låta den föregås av löpning?

Satt igår och kryssade för alla pass jag vill gå på, dvs pass som inte betyder röra sig i takt med musik och regelbundet utropa ”TJOHO!” Jag inser att jag har ett problem?. Hur ska jag lyckas äta all denna goda mat och inte vara för mätt inför nästkommande träningspass? Ett i-landsproblem, jag vet men dock ett problem. Är nämligen oerhört känslig för full magsäck och träning i kombination. Sjukt trist då jag uppskattar båda oerhört mycket var för sig. Jag får väl helt enkelt skärpa till mig, lära mig nåt nytt. Träna mätt helt enkelt. Äta mindre är inte ett alternativ, nej.
Efter goda frullen en stund i solstolen. Mulet men varmt. Smälter mest maten och fortsätter mitt navelskådande.
10:00 är det dags för HIT- High Intensity Training. Mycket likt husmorsgymnastik utan vikter. Bra skit. Inget ”TJOHO” mer pust, stånk och stön.? Måste ändå påpeka den stora nyttan av Personlig Träning, Small Group och träning med välutbildad instruktör som har tiden att korrigera deltagarna. Det är stor skillnad på vad man kan få ut av investerad tid.  Jaja, det är fint att folk rör på sig iallafall.

Träna ”lagom”var det nån som hälsade mig. Lagom är ju sjukt subjektivt. Jag tränar alltid lagom. Det som är lagom för mig, mina mål och förutsättningar.
Lite gammal hederlig styrketräning efter det och jag var nöjd med gymnastiserandet för förmiddagen. Lovade mig själv att jag skulle lägga 20min varje dag på rörelseträning, en av mina svagare länkar. Funderar på om inte smörja sig själv på ryggen efter varje dusch uppfyller det löftet.?
Golunch och slappande i solstolen efter det. Allt enligt Äta. Sova. Träna-principen som jag uppskattar så förtvivlat mycket.
Sen gick jag, hör och häpna -på Bodypump! Det har jag inte gjort sen 2003. Och jag förstår nu varför. Ty när man tränar Bodypump blir man bra på Bodypump och i stort sett inget annat. But Hey! Jag är på semester, måste ju roa mig? Jaja, så jäkla roligt vet jag inte om det är med tusentals repetitioner med fisvikter och tveksam teknik. Någon gång måste någon berätta för mig hur man tänkt när detta koncept sattes ihop. Hade man någon alternativ anatomi, fysiologi och träningslära att luta sig mot?? Jaja, det är ju bra att folk rör på sig iallafall. Smet dock ut lite tidigare för att hinna till Functional Training, nu blev det lite mer som husmorsgymnastik igen, bära, hasa, dra och putta tant. Lite för lågt tempo för min smak men när det är typ 70pers på passen är det inte lätt att få alla instruktioner att nå fram. Förstår att den stackars instruktören nästan paniskt skrek ”TJOHO!” I tid och otid.
Låter jag eventuellt lite missnöjd så är det helt fel. Det är bra att komma ur sin egen bubbla. Ibland lär man sig något nytt ibland lär man sig att man är rätt ute. Mindre grupper är rätt ute för mig. Ni som drabbats av min pedagogik i små grupp fattar att jag med 70pers förmodligen gjort slag i saken och skaffat en svinfösare.?
Då det var dagens femte pass för tant gjorde det lägre tempot inte så vidare värst mycket.

Som ett tecken på hotellets uppskattning för att jag ännu en gång valt att tillbringa min egovecka här, fick jag en inbjudan till baren. Där står det en flaska Cava och väntar på mig. Jättesnällt! Men, nu dricker jag ju inte alkohol. ”Äh, va lite lagom” ”Balans i livet-njut” kanske nån tänker. Jag tänker- har jag inte druckit alko på 2år lär jag varken bli lagom eller känna balans i livet efter en flaska Cava.? Njuta? Det är ju det jag gör, det är ju hela syftet med veckan. Jag gör ju för tusan precis som jag vill i en hel vecka, utan att behöva ta hänsyn till någon. Det är livsnjuteri det? Precis som Lisa flyr jag inte från något i min vardag. Jag älskar vardag. Lisa skrev så bra att hon ville ”se andra tapeter” ett tag. Jag byter en till vardags fantastiskt bedroomview mot en annan fantastisk sådan. Den här har salt i vattnet dock.
Nu fortsätter njuteriet med en förmodligen för stor middag. Men det är helt okej. Jag kan ta det.
Heppåer!!

/Carolin Helt Int Lic PT och livsnjutare

ps. Ser inlägget lite konstigt ut beror det

Kommentarsfunktionen är avstängd.