Egovecka på Playitas – dag 2

Äta. Sova. Träna. Äta…Måste ägna lite utrymme åt det här med maten på detta ställe. Eller rättare, åt den kanariska maten.

I bland får jag intrycket att folk tror att jag aldrig äter riktigt god mat. De snackar om att ”unna sig”. Men alltså, jag äter mat som jag älskar varje dag. Här nere ännu lite mer av allt jag älskar (inget jordnötssmör dock) Men hur god är inte frukosten med den krämiga yoghurten, med valnötter, hasselnötter, dadlar och honung ringlad på toppen? HCHF skulle man kunna kalla det. Och hur kommer det sig att äggen är ännu lite godare när de är stekta i runda formar?
Och potatisen, maj Gaaad I Love potatis, och färsk grillad fisk varje dag! Och för tusan såserna… Aioli är gott till typ allt utom eventuellt frukostyoghurten. Den röda och den gröna såsen som jag skulle kunna äta som soppa. På tal om soppa, gaspatcho. Man bara måste älska gaspatcho? Och de spanska ostarna, i hop med ännu mer dadlar och fikon och jag äter det som dessert till alla måltider.
Och jag bara älskar bufféer, jag gillar att bestämma själv vad och hur mycket och i vilken kombo. Det är rätt bra tur att det rörs på tantakroppen när det vankas semester. Hade blivit sjukt mycket tant på flyget hem annars? För det handlar ju om det – energiintag vs energiåtgång. Enkel matematik.

Rikligt med näringsrik, energirik mat ger kraft att träna lite mer än till vardags. Det är ju liksom själva syftet med den här egoveckan. Ville jag åka på solsemester så skulle jag 1. Inte lämna maken hemma. 2. Åkt nån annanstans.
Jag har fler semesterveckor som väntar, det finns tid för ”vila” no worries.

Dag 2 av egoveckan inleddes efter 8timmars sömn. Lite störd dock. Kan inte skylla på det lilla sockergrynets snarkande men nu har jag en luftkonditionering som håller mig sällskap i stället. Hjälper inte att sparka på den heller. Öronproppar är dock fortsatt bra skit. Fantastiskt skön löpning i gryningen och tantakroppen känns rätt fräsch ändå. Träningsvärk i rumpan, lite stel i benen. Inget som lite morgonlöpning inte råder bot på.
Gofrulle och lite softande i solstolen fram till 10:00. Dags för Boot Camp. Riktigt kul och jobbigt pass. Allt blir lite jobbigare när det görs i lös sand, helt klart. Sand all over the place skulle man också kunnat kalla passet?
Rask dusch sen var det dags för massage. Då jag själv är massör är jag rätt kräsen. För många lafsar för mycket. Muskelknutor smeker man inte bort och smörja in mig kan jag göra själv. Men jäklars vilken trevlig överraskning. Bästa massagen jag genomlidit sen jag träffade balinesen från helvetet på Selma Spa tidigt 2000-tal. Så snart jag hämtat mig bokade jag raskt två till med samma tjej. Det gäller att passa på, det är ju ändå semester..
Det är någon form av ungdomsvecka här just denna vecka. Inget man märket av nåt nämnvärt under dagarna då de har sina egna aktiviter. Vi träffas dock under måltiderna. Jag förstår att man väljer att skicka i väg sina 13-16åringar på egen semester? #ätmathållkäften mvh Häxan Surtant är inte ett budskap de nåtts av. Nog om det.
Sen softade jag i solstolen IGEN! Helt orimligt egentligen. Här åker jag på träningsresa och så softar jag i solstolen i tid och otid. Till och med så att klockan pep ”det är dags att röra på sig!” Så då gjorde jag det.
Det var för övrigt någon språkpolis som informerade om att ”vila stavas VILA” ? Med stora bokstäver, verkligen? Och jag vet inte riktigt men vila det gör jag ju som bekant om nätterna främst. Hit till Playitas åker jag ju som jag nämnde ovan – för att träna.
Det blev i alla fall en tur i bergen i mina barfota skor. Valet av skor berodde enbart på att det vankade Cirkelfys och eftersom jag är en rätt lat individ innerst inne ville jag inte gå upp till mitt rum en vända i onödan (260 trappsteg ToR) så blev det just skor sv typen sockeplast. Imorgon blir turen längre. Med dubbat?
Fick i alla fall visa prov på mina bergsgetstalanger, då en lite flicka tappade sin hatt i blåsten och hennes pappa hade fullt upp med att hålla i sin. Snabbare än vinden – thats me?
Cirkelfyset var av mysigare modell men jag fick i alla fall rasa av mig lite granna och putta runt på lite tonåringar för en stund. Är alltid roligt att ge 15 åriga grabbar en match. De hälsar numera mycket artigt på tant. Tant Respekt, tror jag att jag kallas. Snudd på bättre än Surtant.
Fick så rasandes med energi av det där puttandet att ett styrkepass för mansbrösten klämdes också in. Jag är ju som sagt här för att träna. Och vill man bli stark på riktigt är det till gymet man tar sig. Mötte för övrigt den lilla massösen där. Förklarar hur den lila tösabiten kunde orsaka så mycket smärta. Hon är en sån som styrketränar.?
Nåja. Dag 2 en särdeles bra dag. Nu gigantisk middag och tidigt sängående. Himmelskt?

//Carolin Helt, Int Lic PT i träningsparadiset

Kommentarsfunktionen är avstängd.