Du kommer aldrig bli vad du ”borde”…

Jag träffar många som just har lämnat stadiet där man tänkt ”jag borde” om och om igen och som gått över till ”jag ska” och som faktiskt börjar ”göra”. Härligt! Men….plötsligt händer det nåt som gör att jag tror att i övrigt rätt smarta människor blir tämligen korkade..

Man har börjat känna den härliga känslan som regelbunden träning ger. Piggare, gladare, friskare, starkare,  mindre värk, stresståligare, kanske ett par kilo lättare i kroppen och betydligt lättare i sinnet. Men nu är det knappt fem veckor tills det är jul igen….då riskerar det att hända nåt. Jag har varit med förr, jag vet vad som kan vara på väg att hända. Man slutar att ”göra” och blir en ”jag ska sen, ska bara..”  ”det är mycket nu innan jul” och har de riktigt otur blir de ”jag borde” igen.

Vilken del av ”piggare, gladare, friskare och  starkare ” är det man vill vara utan?

Man har fått smaka på resultat men släpper ändå taget  ”jag vet egentligen men, jag borde ju..”

Du är vad du gör. Du kommer aldrig  bli vad du borde..

Raskt har man tappat den kraftigt överreklamerade ”motivationen” också.

Hur många gånger ska man behöva tappa den där motivationen innan man fattar att det är den goda VANAN som får en att fortsätta?

I ”jag borde” landet händer det faktiskt ingenting förutom att det dåliga samvetet växer i takt med att man blir tröttare, surare och klenare.

Alla har saker som hindrar. Att rabbla upp allt som gör det svårare att få till träningen, tja det kan man ju ägna sig åt en stund, sen måste man faktiskt gÖra nåt och göra det nu- inte sen. Den som väntar på optimala förutsättningar för ett liv som ”en som tränar”, väntar förgäves.

Ta de möjligheter som finns istället. Gräv där du står! På blott och bart 20min hinner man göra sjukt många burpees, armhävningar, knäböj eller jäkla massa vändor i närmaste uppförsbacke.  Det enda som behövs är -VILJA. 20 minuter har ALLA…även om glöggkvällarna duggar tätt.

Vilja och villigheten att hänga i är faktiskt det enda som behövs. Gå från ”jag borde” till  ”jag gÖr” och hänger man i och inte stannar upp och letar motivation och känner efter i tid och otid så kommer man faktiskt hamna i ”jag Är” – JAG ÄR PIGG, GLAD, FRISK och STARK.

Gå stark ur 2017, möt julstök och tomtegubbar i toppform och inled 2018 med stil 😉

Ska du envist fortsätta med ”jag borde”  kan du väl i alla fall kalla det vid dess rätt namn ”Jag vill inte” . För det är det handlar om – att VILJA.punkt.

 

/ Carolin Helt, Int Lic PT och sjukt nöjd med mina väl investerade 30min av intervaller på löpbandshelvetet i morse, som oavsett vad bilden visar, piggade upp tant nåt helt omåttligt mycket.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.