Ditt Mentala rum

Att inte låta hjärnan ta en paus är som att köra bil, fullt ös på med högt varvtal under lång tid. Den blir varmt, den (hjärnan) blir överhettad och sen står du där, förvånad, med tillfällig sinnesförvirring eller i värsta fall en utbrändhet. Låter det lockande? Trodde inte det.

Meditation, mindfulness ja listan kan göras lång. Tyvärr tappar man många här i ”flum, flum snacket”  Men det handlar om är att låta hjärnan ta en paus. I vilken form du gör det bestämmer du själv och du kan kalla det vad du vill. Eftersom jag då kör ”Kapteins lösningsorienterade mentala dravel” så kommer här då ett förslag/lösning.
Skaffa dig ett mentalt rum. Ett rum som bara är ditt, ingen har tillgång till detta rum och du får inreda det precis hur du vill. En sak till, ingen vet att du är där!
Hur gör man då? Jo du bestämmer en plast, ett rum som kan vara ute eller inne, en plats du varit på tidigare kanske , du bestämmer. Sen kommer det roliga, inred det precis hur du vill. Det kan vara svindyr soffa och kända konstverk. Det kan var pooler eller vattenfall i alla de former. Det viktiga är att det blir en plats du vill ha och som du kommer att älska att vara i för snart, då jävlar! Då blir det mental träning av!!
Jag har inte bara ett mentalt rum (naturligtvis…) jag har en mental värld. I en djungel, med ett fantastiskt hus, en badbrygga, hängmattor och växthus, ja konstigt med växthus i en djungel va? Men det är just det som grejen – du gör precis hur du vill! Men du ska försöka få med en skrivtavla och en filmduk för framtida bruk. Berätta mer om dessa en annan gång.

Vi behöver alla koppla av systemet lite. Sen vad vi kallar det spelar ingen roll. Mindfulness, mental träning, meditation eller vad det nu är. Många tar en löprunda eller en långpromenad ensam och på så vis löser alla världens problem eller får den vilan av hjärnan den behöver. Nu vet jag att detta lät märkligt. Lösa världens problem och låta hjärnan vila samtidigt. Men det är lite så det funkar. När du vilar din hjärna det är då lösningarna dyker upp. Värt att testa eller hur?
Många tycker det är svårt med meditation. Vissa metoder går ut på att man bara ska tex sitta och titta in en ljuslåga, bara fokusera på en sak. Provat, skitsvårt. Borde kanske övat mer på det men jag får ut så mycket av min dagliga stund i mitt mentala rum så jag kör på det. Jag tror många med mig skulle klara detta bättre och då få in detta som en daglig rutin och då få resultat!
Alltså ta en stund dagligen, gärna på morgonen, besök ditt mentala rum. Ta en paus och njut av fågelsången i din hängmatta eller hur du nu möblerat. Eller förbered dagen genom att lugnt och skönt gå igenom den och bestäm hur du vill ha den.

För det blir som du tänkt dig…

Möblera och fixa runt lite nu. Njut av resan, den är din

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, vilandes i min hängmatta alldeles bredvid min badbrygga i min mental värld

Kommentarsfunktionen är avstängd.