Din hygien? Kommer och går den också?

Vetti tusan var jag hörde det men det var sååå bra. Det var någon som saknade motivation och hade det som ursäkt att ta tag i sitt liv. Ja, du… Din hygien den sköter du, säkert varje dag Du ifrågasätter nog inte utförandet så ofta. Du bara gör det. Så borde det vara med din träning också. Ifrågasätt inte, vänta inte på någon motivation, bara gör det.

Senast igår hade jag en diskussion i omklädningsrummet efter ett spinningpass. Jag sa ” ännu en fruktansvärd upplevelse” lite på skoj men också blodigt allvar. Någon sa ”ja, jag njuter aldrig på detta passet, konstigt”

Näe du, det är inte konstigt. Det är så det ska va!

Träning, lite hårdare sådan, är inte trevlig! Jag tror det är därför människor inte tränar hårt.

De förväntar sig att det ska var trevlig och kul. Glöm det!

Motion däremot, det kan vara ganska trevlig. En cykeltur i en skog, en promenad längst havet, ja här snackar vi njutning och vi kan hålla på länge, länge.

Men tro för den sakens skull inte att det är detta som är nyckeln till framgång! Nej, den sitter i att du tar i, när du nästan inte klara det. Precis som inför ett prov du gjorde i skolan eller någon annan utmaning du haft i livet. Kommer du ihåg? Inte fasen var det trevlig inte! men du kom någon vart, du fick resultat!

Motion klarar alla. Alla kan på något vis röra på sig. Motion, då aktiverar vi kroppen och det är vad den vill ha. Detta gynnar vår hälsa och detta kan du göra ofta. Här kan man ofta utgå ifrån vad man gillar.
Låt oss säga att du gillar musik och att vara i grupp – Dans eller danspass kan då vara dig grej.
Låt oss säga att du gillar natur och att vara ensam – en skogspromenad skulle vara rätt gött eller hur?
Men vi måste ta reda på vad det är.

Träning tar är inte alltid lika najs, den tar oftast emot.

Men vi som värdesätter resultat vi ifrågasätter den inte. Vi planerar i den, vi gör den bara oavsett var motivationsjäveln befinner sig.
Precis som du gör med din hygien, du gör den bara, den är viktig för dig.

Sluta gör allt till en stor grej. Sluta förstora upp motståndet. Lägg ner snacket (ursäkterna) om att inspiration och motivation tryter. Bara gör det!

Vill du ha ett bättre resultat, valuta för nerlagd tid – ta i ordentligt. Där, just där och då är inte träning trevlig men efteråt AHHHHHH!!!! GÖTTT


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mental tränare och en som inte fokuserar på att allt ska vara så jädra trevligt hela tiden.

Kommentarsfunktionen är avstängd.