Det var då ett förtvivlat ältande om ätande hela tiden..

På förekommen anledning känner jag mig nödgad att ta upp detta ämne- Ätältande. Jo ser ni, jag misstänker nämligen att folk i min omgivning lägger mer energi på att älta sitt ätande, både det som äts och det som inte äts, än vad de gör av med när de tränar. Jag vill då även ovänligen pålysa att jag tillbringar större delen av min vakna tid på gymmet, jag torde därmed omges av tränande individer i stort sett hela tiden.

Nedan följer några exempel som stödjer min tes om att det råder en fixering kring vad vi väljer att stoppa i foderluckan eller ej..

Jag har hört det ryktas på stan att det utbyts kakrecept i setvilan och att okloka ord likt ”träningsdagar då unnar jag mig minsann en extra kaka” sprids. Sen drar de en omgång till i magmaskinen i hopp om att midjemåttet ska minskas.

Det råder tydligen någon form av akut försvagning av käkmuskulatur hos stora delar av befolkningen så här efter sommarn, ty nu är det enbart flytande föda som duger- smooooothies, gröna eländen med extra fett i som ska vara såååå nyttiga och energigivande (tro tusan det, flytande kalorier är det mest effektiva sätt att hamna på energiplus). Äts det något tuggbart är det självfallet rååååfoooodbollar, typ maaaagiskt nyttigt. Sen ratas potatis som voro de satan själv.

Snubbarna som plötsligt fått självgående bilar som svänger in på första bästa korvmoj så snart det börjar kurra i magtrakten och menar magen börjar puta bara pga att man uppnått en ålder av pondus något tidigare än beräknat, trycker en proteindrink till och hoppas på det bästa.

Vi har damer som aldrig äter nåt alls egentligen, som ”egentligen äter för lite” med lite rannsakan visar det sig att det tillförs energi i de stackars skensvältande kropparna inte mindre än 7-8 gånger om dagen.

Gubbarna som konstaterar att på utlandssemestern ”måste man ju äta en hel del pommes så att man får i sig salt, när man svettas så mycket” liggandes i skuggan, pimplandes öl..

Damerna som lusläser artiklar på temat ”Så undviker du det dolda sockret” samtidigt som sockerkakasskiva nummer ”whos counting” slinker in i ovan nämnda foderluckor.

Ja, jag har till och med hört det ryktas om att ”se på bio utan att äta popcorn är som att sitta och stirra på en tom skärm”…

Jag vet inte om det även gäller TVtittande. Vi lägger ju sjukt mycket tid framför TVn. Mellan reklamen för all skitmat vi kan köpa eller kanske redan har hemma i skåpen ”ifall man blir sugen, och det blir man”, så kan man ju se både Leila och hela Sverige med alla våra barn bakar och lagar mat och en och annan kock som steker hamburgare världen runt.

Samtidigt som vi svenskar enligt uppgift lägger i snitt 14min om dagen på att laga mat i våra nyrenoverade kök, topputrustade för flera 100 000kr, och konstaterar att den svenska mjölken minsann inte smakar bättre än den från Långtbortistan, trots att den är flera kronor dyrare per liter.

Ja, allt är förstås glutens fel. Och om bara alla tog och åt enligt sitt DNA så skulle all viktproblematik och övrig ohälsa vara ur världen.

Det begriper ju vem som helst det.?

/Carolin Helt, Int Lic PT #tränahårthållkäften

Ps. Jag tänkte att det är nog dags att jag skriver en pedagogisk och informativ liten skylt som jag kan hålla upp när jag själv stoppar nåt i foderluckan. En skylt som anger

1. exakt ingredienslista på vad jag äter

2. varför jag väljer just detta

3.om jag verkligen tycker att det är gott.

Ja, så att alla verkligen vet och så jag, som det facit jag är kan få tugga ostört.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.