Det finns mycket skit på nätet…

Det finns mycket skit på nätet. Ibland underhållande dumt, ibland provocerande dumt. Jag snubblade på en artikel härförleden, med temat ”Platt mage- det här är de bästa övningarna för din ålder”…

Artikeln vände sig uppenbarligen till oss kvinnor, vi förväntas nämligen vara osedvanligt korkade och helt utan självinsikt när det kommer till våra egna kroppar.

För ser ni enligt artikeln ska vi i 30årsåldern bara ägna oss åt att få kontakt med våra inre magmuskler pga alla föder barn och det spelar ingen roll hur vi äter och tränar ty en putmage kommer vi ha – om vi inte ligger still och känner kontakt i naveltrakten. Caffe Latte och cupcakes på regelbunden basis,  har tack och lov inget med saken att göra. Själv kommer jag osökt att tänka på ett citat av den gode Arnold, ja Schwazenegger alltså-

”If it jiggles, its fat”

I 40årsåldern är vi stressade, ja hela bunten av oss är så sjukt stressade pga arbete och allra värst är det för oss mellan 44-50år. Det enda för att få den eftersträvansvärda platta magen är yoga, meditation och promenader. Allt pga vi ÄR SÅ STRESSADE och måste därmed landa och andas. Inåt. Rosé i motljus och annan fnitterdricka som sörplas för att lugna klena nerver är alltså inte orsaken, skönt att veta ändå. Ost- och charkbrickorna som slinker ner därtill är således också oskyldiga till oönskat fluff, ty det är enkom stress och press som gör att vi inte är helnöjda med fysiken och nån form av belöning är vi faktiskt värda att unna oss, utan dåligt samvete…

När vi väl släppt den stressade tillvaron, som vi uppenbarligen gör vid fyllda 50 och ända upp till 65 (därefter- högts oklart vad göra), ja då uppmanas vi äntligen att låta rörelseapparaten får röra sig så friskt att båda fötterna får lov att lämna marken samtidigt. Promenaderna får därmed varieras med löpning eller ja, låt oss för säkerhets skull kalla det jogging.

Nu när stressen släppt har vi dock ett annat problem att hänga upp våra ursäkter på – sjunkande östrogen. Detta gör att fettet samlas kring magen i högre grad än tidigare. Fasiken också!

Det man underlåter att informera om är att anledning till fettansamlingar var de än råkar hamna på kroppen, att det beror på att en tutat i sig mer energi än vad som görs av med (gäller alla åldersgrupper och stjärntecken).

Men det låter ju förstås lite trist och tja, kränkande så här i semestertider. Inte lika lajkable budskap, så att säga.

Ämnesomsättning sjunker ju faktiskt också så snart man tippar över på det som man lite tokroligt kallar ”döhalvan”. Att det främst beror på muskeltapp pga ålder och därmed behöver-

ANSTRÄNGA KROPPEN, ja BELASTA DEN FÖRIHELVETE, lite mer än tidigare till och med…

…allt för att sakta ner farten på den karusellen, men det nämner vi helst inte. Skapar dålig stämning. Närhelst på året ämnet kommer på tal.

Ovanstående artikel som jag just oombedd recenserade förespråkade iofs nån form av förändring av kroppen dvs platt mage, som om det vore nyckeln till lycka, men se på tusan om jag inte  snubblade över ännu en som hamnar under kategorin ”Skit på nätet”.

Där uppmanades läsaren att ”inte träna med drivkraften att förändra” pga vill vi ”förändra” så lägger vi ”omedvetet in värderingen att vi inte duger som vi är”.

Jag har undrar, tänker vi så när vi byter frisyr, fixar naglarna, filar fötterna eller kanske rent av när vi vårdar våra tänder och därmed ”förändrar” vår andedräkt?

Har vi kommit så långt att vi måste förutsätta att folk är så klena i psyket, att vi inte mår bra av att vilja göra förändringar i vår fysik för att bli starkare, friskare, piggare, uthålligare, snabbare, inte lika negativt påverkade av stress, sova bättre, få ett bättre liv?!

….”inte träna med drivkraften att förändra” det är en helt orimlig mening pga träning ÄR att förändra, träning är att UTVECKLA.

Gör inte träningen det så är det blott och bart motion, dvs vi utvecklar ingenting men vi rör på oss och det är bra men förbättrar inget.

Det är verkligen inte jättemärkligt att 46% av svenska befolkningen har så dålig kondition att det riskerar att allvarligt påverka deras hälsa, resterande 54% är inte direkt övertränade heller..

Det finns som sagt mycket skit på nätet. Jag har själv bidragit med en del genom åren, på den tiden då jag trodde att ”underbar och älskad av alla” var en beskrivning jag kunde leva med. Det gick över och jag blev mer otrevlig än otydlig.

Tack och fucking lov…

//Carolin Helt, Int Lic PT och inte fullt så underbar längre…

Kommentarsfunktionen är avstängd.