Det blev så nära, det blev så på riktigt…

I Nyhavn i Köpenhamn har de byggt upp detta monument. Till minne av dem som varit på flykt, kanske inte överlevt men haft dessa flytvästar.

Vissa av dessa flytvästar hade lite smuts och var lite slitna. Man såg att de använts. Jag stod där, jag kunde ta på dem och det blev så på riktigt?

Det borde va ”straffbart” att gnälla över småsaker och inte känna tacksamhet för det vi har. Dessa arma människor som har legat i Medelhavet. En mamma som kanske inte vet var sitt barn tagit vägen. En som sett sin vän drunkna och försvinna iväg.

Man kan undra vad en text som denna gör på Pt på riktigts sida men så här blev det idag. Jag vill och jag tror man kan få sig en tankeställare samt kanske också börjar ta tag i sitt när man ser/läser sånt här.

Om du inte trivs i din ”kostym” gör då någonting åt det! Gnäll inte är du snäll.

Att gnälla är som att gunga gungstol – du har något att göra men du kommer ingenstans. Men du ville väl någonstans?!

Jag vill och hoppas att du läste att jag skrev ”trivs i sin kostym” för det är inte ett måste att vara vältränad och smal. Det är helt upp till dig. Du ska må bra i den du är. Stark och frisk vill jag ju såklart starkt rekomendera!
Den dagen du slutar gnälla är du nog nära detta mål. Oavsett hur du valt att se ut. Jag lovar dig – det är en rätt gooo känsla.

Du kan bli din egen Pt på riktigt. Som ger dig de råd du behöver för att må bra.

Den Pt:n heter självkänsla och är syskon med självinsikt samt kusin med självrespekt! De kommer tillsammans att hjälpa dig, berätta för dig att man inte blir frisk, lycklig och hälsosam av att skippa träningen. De kommer att stötta dig i dina nya goda, nyttiga matvanor. De är mästare på att motivera dig att fortsätta då det känns som tyngst. Det enda du behöver göra är att anställa dem. Släpp in dem, lyssna och lära utav dem så ska du få höra att gnällrösten ger sig av. Den kan dra åt helvete om du frågar mig??

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, tagen av besöket i Nyhavn, ognällig och med stark bild av mig  själv

Kommentarsfunktionen är avstängd.