Det bästa är det som nästan inte blev av…

Inte ens jag lever ett liv som är perfekt planerat och balanserat. Bokningsansvarig i mitt liv är en tidsoptimist utan dess like och det får jag lida för allt som oftast…

Den här tiden på året är alldeles för ofta, allt som oftast kan jag tycka. Nu är det ju jag som är bokningsansvarig i mitt eget liv men på den punkten kan jag vara orimligt optimistiskt lagd måste jag tillstå.. Näe, det är inte alla dagar där det finns några naturliga luckor för egen träning inte. Men är det nåt jag har lärt mig så är det just när förhållandena är som sämst som träningen är som bäst. Tja,  inte i hänsyn till prestationen utan till effekten som träningen får.

Förra helgen höll jag i PTUtbildning dagarna i ända. På vägen hem satt tröttmössan så långt nerdragen och trots att helgen varit lyckad kände jag mig rätt nedtryckt hela jag och kommande veckas fullmatade schema kändes som ett berg. ”Hem, dusch, äta och soffhäng” var mitt mantra och kände att offerkoftan satt oerhört bekvämt.

Men som den kloka bok jag är insåg jag med några mil kvar hem att kroppen var jag ju inte trött i, det var ju knoppen som värkte och sällan blir den bättra av annat än att kroppen får röra på sig. Träningskläderna var ju redan på kroppen och ett skobyte bort och jag var redo för en löprunda. Tänkt och gjort och den lilla kvällsjoggen vände avslutningen på dagen, ja på hela veckan. Inte bara det, den bäddade för en bra start på den kommande veckan.
Några futtiga kilometer längs med Vättern. Luftad kropp och luftad knopp och hela världen vände! Jag har ju varit med om det förut så jag blev inte förvånad men det var en viktig påminnelse.

Visst hade jag kunnat soffmysa hela kvällen utan att nån större skada skulle ha skett men HALLÅ HEJ- så jäkla värt det var att jag gav mig ut och fick lite perspektiv på livet igen. Snudd på exakt samma sak hände nu i lördags. Ett bättre humör är ta mig tusan bara ett träningspass bort.

Jag är då rakt inte någon morgonpigg liten lärka men att hoppa över morgonträning pga att bokningsansvarig från helvetet varit i farten igen, det finns inte på kartan. Arbetsdagarna är så långa att jag tvingas upp innan jag gått och lagt mig. Och då slår det mig igen och igen och igen –

När förutsättningarna är som sämst, det är då man behöver det som mest..

Jag är inte unik i det här avseendet heller.  Jag kan nästan sätta pengar på att ALLA som genomför den där träningen som är längst ner på Most Wanted listan, när soffmyset, offerkoftan och navelluddspillandet känns sååå bekvämt, säger samma sak – SÅ GOTT DET KÄNNS!! Och jäkla värt det!

Det ska ju vara så förtvivlat roligt att träna säger ju alla peppmuppar – try this, gört när det känna som minst roligt och bli glad på riktigt. Träning som ger livsglädje deluxe!

//Carolin Helt, Int Lic PT och en sån som tränar när det behövs som mest. Också.

Kommentarsfunktionen är avstängd.