Det är den sunda inställningen som räknas och det är helt lagligt att vara lite kraftig och trivas med det!

Jag hoppas och tror att Carolin och jag förmedlar hälsa. Vi kan inte nog poängtera hur viktigt det är med en sund inställning! Det kan tyckas att vi då och då anses som något annorlunda men vi följer inte strömmen! Annorlunda är bra, och vi stryker inte medhårs!

Att äta hälsosamt betyder oftast att man får en kropp som ser sund ut och man får oftast en normalvikt. (Man har en sk. Setpoint mer om det en annan gång)

Vissa av oss tränar mer och vissa tränar mindre. Det är upp till var och en. Frågar du mig så gör jag vad min kropp mår bra av.

Ju mer man tränar och ju mer hälsosam mat man äter ju större är chanserna att bygga muskler. Då ser man ibland mer vältränad och stark ut. Detta är ett val man gör. Vissa väljer en fin bil, jag väljer en bra och stark motor – BAM!

Som en Fd rugbyspelare och Pt har jag många vänner och många klienter som ser lite kraftigare ut. Lite större men starka, jisses vad starka de är.

Cilla på bilden är, i mina ögon, både väldigt sund & stark??

Och vet ni vad? Det är helt ok. De, vi siktar inte på att vara snyggast på stranden 2017. Vi siktar på stark, vi siktar på frisk. Stark är bra. Stark ger oss energi. Muskler ökar vår förbränning som ger oss energi. Stark skyddar oss då vi blir äldre då en viss del av musklemassan ändå ryker. Stark påverkar våra hjärnor på ett mycket bra sätt. Läs gärna boken hjärnstark av Anders Hansen.

Hoppas alla nu är övertygade om att stark är bra. Man blir inte stark utan att äta bra mat och träna hårt. Låt oss alla göra detta, amen.

Denna text är riktad till dig som ofta får försvara din träning men också till dig som känner dig lite större. Mår du bra i detta så är det ok. Ingen ska bestämma över dig och vad du ska tycka. Äter du hälsosamt, rör på dig hälsosamt och är nöjd med detta så har du kommit mycket längre än vad många andra gjort.

Det är den sunda inställningen som räknas! Det är ok att se ut hur man vill. Sund betyder bland annat att må bra. Mår du bra – grattis, du sitter med högvinsten!

Jag har lite fluff här och där men jag är stark. Hellre stark än smal. Kan ta bort fluffet om jag vill men jag gillar att äta också, ofta lite mycket…

Nyttig mat kan också innehålla mycket energi och den maten gillar jag. Jag mår bra av den. Den gör mig frisk. Fluffet får liksom vara där. Jag vet hur jag kan äta och träna bort fluffet men det finns viktigare saker i världen. Jag vill vara frisk. Där lägger jag mitt fokus.

Jag vet inte om det är åldern men jag gillar det jag har och vad jag åstadkommit. Tänk om jag kunde få alla att känna så…?

Ska vi bestämmas oss där ute? Stark är den nya svarta! Oavsett om du ser lite större ut!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med en stark kropp som gör vad den blir tillsagd!

Kommentarsfunktionen är avstängd.