Den bästa tiden att plantera ett träd var för 30 år sedan. Den näst bästa tiden är nu.

Ju längre fram mot vår och sommar det bär ju närmare är jag en dröm som jag haft länge – Jag ska få ett växthus. Nu ska dagens text inte handla om mitt växthus men jag kunde inte låta bli, ha, ha. Ser sååå fram emot detta växthus.

Den bästa tiden att plantera ett träd var för 30 år sedan. Den näst bästa tiden är nu. Den bästa tiden att inte skaffa sig en muffinsmage var att inte äta skitmat för 30 år sedan. Den näst bästa tiden är att inte äta den är nu.

Här skulle texten kunna va slut för jag tror på er. Jag tror att ni fattar. Men jag vill ändå ge er lite inspiration att ta tag i saker som skulle kunna få er att må lite, lite bättre.

Om ni nu slarvat de senaste åren – vad exakt skulle ni kunna göra åt det nu? Inget, helt rätt. Ni kan inte ha det ogjort. Släpp det! Ni missade något under dessa år men försök backa bandet och se hur det går. Lägg istället fokus på det du kan påverka.

Jag tänker att jag kör en klassiker här ”Det finns en anledning till att framrutan är större än backspegeln” Den anledningen är att ni ska ha koll bakåt. Ni ska ha koll på vad som hänt er men framförallt vad ni har lärt er av denna resa.  Sen är det min själ dax att titta och sikta framåt!  Ni tänker väl inte göra samma misstag igen! För nu har ni ju lärt er något, något av stor vikt.

Man kan inte misslyckas. Det är en känsla och det är er egen. Man kan göra ett misstag. Av dessa lär vi oss. Du kan inte förlora matchen. Antingen vinner du eller så lär du. Det är nu upp till dig hur du ser det.

Om du nu satt med huvudet i chipsapåsen i helgen – vad kan du göra åt detta idag? Träna mer kanske? Sorry min vän, du kan inte kompensera skitmat med extra träning. Jo, om du ligger på en väldigt, väldig hög träningsnivå. Att motinera och träna regelbundet betyder inte att du kan äta vad du vill. Vill och vill, det är beroende av vad du har för mål såklart.

Du kan nu bara se framåt. Nu kan du plantera det där trädet. Det är nu du kan se det växa och njuta av resan. Det är ditt nya liv som börjar nu. Med färre misstag för du kan. Du har varit här förr. Du mådde inte så bra med fel koncept, dvs avsaknad av träning och skitmat förra gången heller. Så varför prova det igen? Du är mycket smartare än så.

Du är inte ditt förflutna – du är dina beslut. Jag tror på dig. Det är dax att du gör det också. Jag är inte bättre än du. Har bara något större framruta men bara fram till idag. Se till att komma ikapp mig nu. Lycka till – din resa börjar här och nu!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist med en ryggsäck full av misstag och läroböcker

Kommentarsfunktionen är avstängd.