Butternut pumpkin soup

Här kommen det! Receptet från senaste avsnittet av Pt påriktigt podden.
En härlig soppa med lite drag i he he…

Det funkar med annan pumpa men butternut pumpan är lite fastare och då blir lite krämigare tycker jag

Recept:
1 st butternut pumpa, skalad och skär den i bitar
1-2 potatatisar, behöver inte skalas tycker jag, skär i bitar
Ca 2 st morötter, behåll skalet på, mer näring men skär i bitar
En rejäl bit purjolök, skär i bitar
Riv ner en bit ingefära efter smak
Hacka ner 1 red chili, 2 om ni vill ha mer drag
2-3 pressade vitlöksklyftor

Koka detta i ca 4 dl buljong (låt allt vara täckt av vätska) mixa, tillsätt

ca 240 ml matlagningsgrädde

smaka av med salt, peppar och pressad lime

 

Nötfärs ca 50 g per person
Baby spenat
Fetaost, 1 pkt (250g) på 4 pers

Stek vid sidan av nötfärs, ca 50 g per person

Vid servering, lägg nötfärsen i botten av tallriken/skålen ihop med lite babyspenat
Häll över soppan och strö över lite fetaost!
Enjoy!!

Innehåll per protion (receptet beräknat på 4 pers)
478 kcal
23 g protein
29 g kolhydrater
30 g fett

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist eller Kaptein kock om ni så vill

Kommentarsfunktionen är avstängd.