Bort med piskan och ta dagen som den är!

Vad skulle du kunna lära dig denna gång? Det är nämligen det jag är stoltast över med Pt Kvinna, den förmedlar kunskap! Du kan läsa hur mycket som helst om träning och kost utan att lyckas. Förstår man inte sammanhanget och hur just du kan lägga upp din nya livsstil så funkar det inte.

Det är inte allas grej att löpträna fastän det står skrivit överallt att det är så himla bra. Det är inte allas grej att äta nötter och fisk. Frågan är hur skulle du kunna göra? Vilka hälsosamma förändringar skulle passa in i ditt liv?

I veckan satt jag med en klient som jag coachat länge. Och under vårt samtal så förstod jag hur hon tänkte när saker ”skiter sig” på ren svenska. Hon tror att hon måste börja om! Piskan ska fram och hon ser det som ett stort misslyckande. Inte konstigt att det känns jobbigt och motigt då! Vi pratade då om att t.ex. sjukdomar, övertid på jobb och kommande studentfester inte får förstöra hennes framtidsvision.
Det kan hända att träningspasset inte blir enligt planen och kanske inte lika tufft. Maten kanske inte blir som den du hade valt att laga hemma men ta bort piskan!

Sluta straffa dig själv när du faktiskt gör så gott du kan.

Se dina ”problem” som ett litet fartgupp på vägen som du kanske måste sakta ner farten inför, ta det lite lugnare över men sen köra glatt vidare. Du behöver inte tänka ” att börja om” När jag planerar in min löpträning så vill jag ju springa långt och gärna med ett bra tempo. Men det är inte säkert att det stämmer in med vad min kropp vill göra just denna dag. Ibland vill den springa korta och snabba intervaller.

Jag blir hur trött som helst och det blir ett superbra löppass.

Men nästa gång vill jag springa lååångsamt och en lite längre sträcka. Jag piskar inte mig själv och ser det inte som ett misslyckande när det går för långsamt. Men förr gjorde jag det… Nu njuter jag mer av min träning vad det än är jag bestämt mig för att träna och resultaten har blivit bättre. Det viktiga är att du gör något! Att du gör något som passar ditt liv och hur du är som person.

Mammor! Ut och kör nu, gnäll inte över gravidfläsket när ni sitter på caffelatte fiken – gå ihop ett gäng och kör övningarna tillsammans! Tips på övningar kommer ni hitta på Pt Kvinna så småningom.

Är du stressad och behöver byta miljö, häng med på några av resorna du hittar på Pt Kvinna. Yoga, föreläsningar, äventyr och ibland också vinprovning… Alla behöver åka dit! Njut i solen med en goo kopp och släng bort piskan!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Chefredaktör

Kommentarsfunktionen är avstängd.