Behöver du bli peppad eller behöver du bli utmanad?

Ja, precis, jag förstår, du har det jobbigt nu och det är synd om dig.
Ledsen men kom inte till mig och förvänta dig dessa meningarna. Just nu behöver du kanske inte någon som klappar dig på axeln och håller med om allt utan någon som utmanar dig?

Tänk dig någon som säger till dig, ”jag tror inte du klarar av att…bla, bla, bla för jag tror inte du är riktigt bra än”
På mig reser sig håren på armarna bara över att skriva detta. Jag menar att om någon hade sagt detta till mig om något jag önskade och ville bli bra på så skulle jag gå igång direkt! På alla cylindrarna!!

Jag vet, vi är alla olika men vet du? Det är mycket lättare för dig, dina nära och kära att hålla med. Det är mycket lättare att tycka synd om än att gå in helhjärtat för att utmana och stötta.
Fundera över vem det skulle kunna vara om du inte redan har en sån fin vän. Hittar du ingen så läs, lyssna på Johannes Hansen så får du dig en käftsmäll och utmaningar som heter duga.

Du kan ibland vara din egen väldigt provocerande vän. Ibland kan man utmana sig själv genom att bara lyssnar på sin inre röst.

Vi pratade lite om detta, Carolin och jag, i senaste podden. Hon har en röst på axeln som berättar för henne vilken sunkig person hon absolut inte ville bli. Denna röst får henne att göra som tesagt och ta i det där lilla extra.

Min utmanare hoppar ofta runt i mitt huvud och berättar för mig att ”kom igen nu din lata jäkel”

Eller så kan det låta så här, ”ok, det är en sak att vilja och att ha planer men vad är ditt nästa steg då? va?? Va??
Denna röst ger sig inte förrän svaret kommit. Jädrigt utmanande och bra för mig.

Glömt tacka dig på länge polarn, Love you!

Du behöver kanske lite startgas till din inre röst. Kanske behöver du ställa en utmanade fråga? Vad sägs om denna fråga och denna utmaning?
– Sa du att du skulle börja träna styrketräning ett par gånger i veckan sa du? Du, jag har hört detta förr. Kom igen när du om en vecka kan bevisa för mig att du varit där, gjort som tesagt när veckan är slut. Jag tror på dig men du är inte där än. Upp till bevis nu!

Seså, ut och leta upp någon jobbig jäkel som kan utmana dig. Träna upp din inre röst som inte ger sig eller aldrig blir riktigt, riktigt nöjd.

Nu hörde jag er! Ni som nu tänker högt:
Men det är viktigt att man är nöjd, glad och vilar. Det framkallar annars en inre stress som är mycket ohälsosam.
Ja, vill man tro att man just läste att jag vill provocera fram stress så avfölj! Lägg inte till tankar och text som jag inte skrivit.

Min text är till dig som vill bli bättre på något. Till dig som vill framåt och till dig som bestämt sig – Det är dax nu!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en jobbig jäkel både mot mig själv och mot andra.

Kommentarsfunktionen är avstängd.