Bästa känslan ever!

Varning för ett smått euforiskt inlägg. Lite eufori kanske kan passa bra efter mitt senaste rasande..?

Jag vill lyfta fram KÄNSLAN! Den bästa känslan av alla ever! Känslan av att vara starkare, snabbare och uthålligare än förut?

Efter en lyckad träningsperiod (läs sommar) har de fysiska kapaciteterna ökad. Ett fullständigt naturligt och väntar resultat.

Ty kroppen formas efter vad vi utsätter den för.

Man får de resultat man förtjänar liksom.

Välplanerad, disciplinerad, varierad och trot eller ej – stundom riktigt ansträngande träning, bra mat i rätt mängd och sömn och man får fett bra resultat.

Lisa sjöng ju löpningens lov i lördags och jag tänkte sjunga vidare på den. Härom dagen blev jag intervjuad av Finnveden.nu angående löpningens fördelar jämfört med promenader. De hade förstått att jag har lite åsikter i ämnet..(tror dom läser PTKvinna faktiskt)
Löpning och promenader måste ju inte ställas mot varandra. All form av rörelse är bra. Men jag skulle väldigt gärna vilja unna alla dom som aldrig sprungit utan nöjt sig med att gå och gå och gå, ibland så fort att höftkulorna snudd på hoppar ur sina hålor – att få känna den härliga känslan av högre puls, mera svett och varför inte lite rejäl mjölksyra då och då.

  • Många anser att de har ont om tid – spring! Det är betydligt tidseffektivare än att gå.
    Andra vill ha mer resultat – spring! Allt du får av att gå får du ännu mer av när du springer.
    Somliga stressar runt som tokar – spring! Det finns inget som är så stressreducerande som att springa.
  • Vill du bli lyckligare – spring! Endorfinerna pumpar som aldrig för när du tar dig fram springandes.

Att förbättra sin fysiska och mentala form kräver ansträngning. Det SKA vara jobbigt. Jobbigt är bra. Jobbigt gör dig bättre.

Om det bara är mysigt kommer man ingen vart. Det där gäller all form av träning. Är du bra på att lyfta lätta vikter många gånger – testa lyfta tyngre, så tungt att du bara orkar med skiten 10-12 repetitioner. Rackarns vilka resultat som väntar!  Du kommer bli starkare på riktigt. Kan du lyft riktigt tungt kommer du dessutom bli uthålligare i annat, tja då ligger du ju bara och småfiser på en nivå när din kropp är tränad för mycket mer 🙂

Nu kanske någon tänker att det där det gäller bara för ungdomar eller nån form av elitmotionär – Fel Fel Fel!! Det gäller ta mig tusan alla, ung som gammal, elitmotionär eller vanliga ”må bra” tränande.

Gör vi som vi alltid har gjort kommer vi få samma resultat vi alltid har fått, fast sämre. Kroppen är en jäkel på att anpassa sig och vi måste utmana den rackarn för att hindra förfallet 😉

Känslan av att vara starkare, snabbare och uthålligare än förut – pur LYCKA är vad det är!

// Carolin Helt, Int Lic PT 44år och starkare, snabbare och uthålligare än någonsin

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.