Ät lite ”äckligare” mat i en lite omysigare miljö om du har dålig karaktär

Jag vet inte hur många dåliga ursäkter jag får höra? Allt ifrån det här med att unna, det är såå gott till att det är så mysigt när vi sitter i soffan. Ursäkta mig men – Get a grip! Sätt dig inte där då! (Den lilla vovven har inget med dagens text att göra)

Det handlar ofta om att inte utsätta sig för situationer som triggar dig eller som du inte klarar av. Ja, om du vill ta det första steget alltså.

Vill du lyckas, nå framgång och är klädd i en sämre karaktär så jobba ifrån det. Allt är träningsbart och du kan träna dig till en bättre karaktär (läs klara av svåra situationer) men du är kanske inte där just nu. Gräv då där du står. Du måste ju börja någonstans. Som du märkt hjälper det dig inte att skylla på allt och alla.

Är du en sådan, som faktiskt jag kan vara ibland, som gillar ett gött soffhäng på kvällen? Inget fel i det men koppla inte detta till skitmat. Eller koppla kanske inte detta till ätande överhuvudtaget.

Har du inte karaktär och att du har som vana att stoppa skiten i munnen just där och då – Sätt dig inte där då. Gå och lägg dig.

Ja, jag vet det kan låta drastiskt men ditt förra beteende funkade ju inte, eller?

Dax att förädra kanske? Då kan detta vara ett bra första steg. Har man sen koll på hur mycket sömnen spelar roll för hälsan så är det INTE svårt att hoppa ner i loppelådan. Ja, din partner och familjen får stå ut med detta just nu. Det är tillåtet att vara en tråkmåns ibland.

”Men socker och grädde höjer smaken på maten så det måste jag ha” Jag hoppas alla ser hur jädra dumt detta låter!

Om du nu är en person, med lite sämre karaktär så ska du kanske inte fokusera på att det ska vara så himla gott? Varför inte bara fokusera på att bli mätt och att det är nyttigt? Fokusera på att äta något som ger dig en vinst i förlängningen? Provat lite grövre grönsaker såsom brockoli eller ett par mättande ägg någon gång?

Ibland måste man ta i med hårdhandskarna om det ska hända något. Börjar du träna så är inte det heller mysigt och lätt. Se dina nya matvanor som ett sånt träningspass. Ett par veckors träning sen sitter den nya rutinen där.
Då kan du krypa upp i myset igen men denna gång har du kanske en god omelett i knäet istället för den där skitmaten som nu bara är ett minne blott.

Och du ställer dig frågan – Varför gjorde jag inte så här tidigare?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, kostrådgivare med hårda bud men vet också hur man når resultat!

Kommentarsfunktionen är avstängd.