ÄNFS- Metodernas Metod

Så här före jul och nyår duggar inte metoderna för att komma toppform speciellt tätt, men ge det ett par veckor och det är snudd på vad varenda löpsedel pryds med. Tänkte unna er att ligga steget före. Håll till godo!

Låt mig presentera Metodernas Metod *trumvirvel* – ÄNFS!! Det vill säga – Äta Naken Framför Spegeln.

Ja, det är nog den bästa av metoder för att komma i toppform pga nåt mer motiverande går nog inte att finna oavsett vad man har för mål.

Ni kanske tror att jag bara vill skoja till det här men jag är faktiskt mer allvarlig än vad ni kan tro.

Jag tänker som så här-

Behåll kläderna på om ni vill men tänk så här varje gång ni står i valet och kvalet om vad ni borde stoppa i kakhålet- titta er själva djupt i ögonen och ställ frågan ”kommer det här föra mig närmare mitt mål?”

Ja, kommer det jag nu står i begrepp att äta ge mig den energi jag behöver för att kunna träna så hårt som jag vill kunna, ge mig den näring jag behöver för att hålla mig frisk och material för att återhämta och bygga upp mina hårt arbetande muskler och förhindra förfall?

Om inte? Låt bli. Eller är det för att du tycker det smakar så förtvivlat gott? ÄT, NJUT och ta moget ansvar för konsekvenserna.

Lägg ner det där tugget om ”unna sig en belöning för det är jag värd” pga jul eller nåt annat som känns angeläget. Kroppen skiter nämligen högaktningsfullt i vilken dag i veckan eller ens om det så är Herren Jesu Kristi födelsedag, den reagerar på precis samma sätt som om det vore en sketen tisdag i november.

Nä, inte ens om man stoppar munnen full följt av ”jag borde ju egentligen inte men..”  det blir bara ännu mer korkat samt tämligen oskönt mot övrigt sällskap.

Jag repeterar- Ät, NJUT eller låt bli.

Var nöjd med de beslut du tar idag, naken framför spegeln eller ej och med insikt, så kommer 2020-talet inledas med de bästa av förutsättningar.

Kanske bästa tipset ni kan få så här före jul. Ni kan tacka mig sen…

HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT, full av jobbiga frågor istället för bekväma svar..

Kommentarsfunktionen är avstängd.