Alla har vi fått en biceps men bara vissa av oss har valt att träna upp den!

Vi skulle kanske inte köpa en bok om styrketräning och sen förvänta oss att musklerna växer av sig själv. Men hur många självhjälps böcker har vi hemma och tror att vi ska bli starkare mentalt bara utav att ha dem där, kanske läsa lite i dem? Näe, du! De mentala musklerna behöver tränas precis som vilken annan muskel som helst!

Jag är kär! Om min kära make läser detta så är denna nya kärlek bara i bokform. Johannes Hansen heter grabben och jobbar som mental rådgivare och författare. Jag lyssnade på honom i Framgångspodden. Han sa det! Han talade direkt till mig. Han sa ”alla har vi fått en biceps. Vissa har valt att träna upp den”

Förstår ni? Han använde både orden träna, muskel och val! Ja, jag är kär! Vill verkligen rekommendera Johannes bok, hans pod och avsnittet i Framgångspodden. (bok ”fuck your fears” och podd ”in your face with love”)

Jag fick så mycket matnyttigt jag kan använda. Jag älskar ju metaforer och jag är helt övertygad om att dessa hjälper folk att fatta och där hittar ni mig – Jag vill att folk ska fatta!!

Mental styrka handlar om tankar, det handlar om känslor. Nej, det är oftast inte synd om dig! Get a grip och ta dig därifrån om du inte trivs säger jag. Hård men rättvis och min uppgift är inte att vara snäll.

Man kan ibland behöva prata med någon. Vissa kan behöva någon med legitimation men vissa klarar sig med en nära vän. Under dessa samtal som då kan jämföras men en mental massage som ökar den mentala cirkulationen dyker de upp! Problemen! Eller muskelknutan som då blir metaforen. Där har du det du behöver jobba med och träna upp.

Du måste förstå att den finns och du måste förstå att det är en tanke. En tanke som fungerar precis som en biceps – det behöver tränas upp!

Men det är upp till dig min vän. Det är ditt val. Vill du få rätsida på ditt liv? Tyvärr går det inte endast med broccoli och hantlar. Du behöver mental styrketräning!

Gör det nu då! Få ur det ur dig, ta hjälp att få fram det du behöver träna på. Du ser det inte i spegeln. Det sitter i huvudet. Skaffa dig, träna upp en skön mental grundkondition eller styrka sen är det upp till dig hur långt du vill gå!

Framtiden är ljus! Den kan vara så ljus att du måste bära solglasögon.


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, mentalt vältränad men har en stor uppgift! Jag ska bli ännu starkare!

Kommentarsfunktionen är avstängd.