Alkohol- ett måste för ett balanserat liv?

Det finns mycket jag retar mig på, men få saker retar mig mer än när man uppmanas göra saker som inte gör nåt annat gott än lindra andras eventuellt dåliga samveten.

Noterar att diverse ”profiler” och helt vanligt folk av olika sorter ropar i kör att vi ska vara snälla mot oss själva, äta glass, skippa träningen om den känns jobbig, vi ska lyssna inåt nåt så förtvivlat och vi får, bör och tja, nästan måste dricka alkohol för att få en fullvärdig och balanserad semester, tja då drabbas jag av nån form av tuppjuck. Förutom det helt orimliga i att drycker som i bästa fall bara bidrar med yrsel skulle främja ett balanserat liv så anser jag i vanlig ordning att man ska göra precis som man själv vill, semester eller ej och man får själv stå för konsekvenserna.

Men allvarligt-

Behöver gemene man verkligen uppmuntras till mer alkoholpimplande?

Snabb koll på instagram- och Facebookflödet så här en vecka in i juli, säger mig – Nä, å det bestämdaste NÄJ.

Kan man inte leva ett balanserat liv utan alkohol? Har alkohol verkligen bidragit med så mycket glädje och lycka för mänskligheten att den som valt att låta bli missar möjligheten att leva ett fullvärdigt liv?

Är det nån som går tillbaka till jobbet efter semestern och ångrar att h(a/o/e)n inte drack mer alko när det nu ändå bara är semester en gång om året och man måste ju passa på?

Måste man göra saker som man vet inte är särskilt hälsofrämjande bara för att anses leva ett ”balanserat” liv?
Måste jag ta en cigg med jämna mellanrum bara för att andra gör det?

Alltså jag har så många frågor här, ge mig gärna svar den som kan..

Personligen har jag inte druckit en droppe på snart 3år. Det började med en mindre lyckad löparrunda efter en kväll med snäppet mer alko än vad som visade sig vara en bra uppladdning för den sysslan. Jag bestämde mig för att testa att inte dricka alls under ett halvår, för att se om det kändes begränsande, om mitt liv skulle kännas fattigare. Det gjorde det inte, så jag fortsatte. Jag insåg att jag oftast druckit alkohol pga någon förväntad känsla av avkoppling ”nu är det helg” osv..

Måste jag verkligen ha alkohol för att kunna koppla av? Är alkohol ett måste för att jag ska känna att det är helg? Nä, så var det ju faktiskt inte. Det funkar fint med en kopp kaffe i soffhörnet också.

Som icke alkodrickande individ får man ofta svara på frågan varför man inte dricker, tycker nog att frågan är felställd. Frågan går istället tillbaka – Varför dricker du?

För den som känner att frågorna blir besvärande för egen del eller för någon annans skull så vill jag upprepa det jag skrev i början -”så anser jag i vanlig ordning att man ska göra precis som man själv vill, semester eller ej och man får själv stå för konsekvenserna”

Sådärja, nu har jag citerat mig själv också, som en riktig narcissist.. HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT och fullständigt balanserad…

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.