70 miljarder skäl för ett digitalt sundhetsbevis..

Jag kan inte riktigt släppa det här med de 70 miljarderna som årligen går åt för att hantera effekterna av svenska folkets sunkiga kostvanor och underlåtenhet att ägna sig åt fysiskt ansträngande aktiviteter.

Skulle man inte kunna upprätta nån form av digitalt sundhetsdokument som bevisar att man:

🏃‍♂️ Följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och lägger minst 150-300min  i veckan på måttligt pulshöjande fysisk aktivitet eller 75-150min högintensiv träning.

🏋️Ägnar sig åt muskelstärkande aktivitet minst 2 gånger i veckan och att då se till att de stora muskelgrupperna är engagerade.

🍰🍔Och sen ha som krav att kunna visa upp detta sundhetsdokument eller lite mindre dramatiskt- sundhetsbevis för att få gå på konditori och snabbmatsrestauranger, samt för att få ta del av sjukvårdande insatser.

🍭🍫 Och varför inte införa nån form av motbok för att begränsa inköp av snask och läsk så att den totala sockerkonsumtion understiger 10% av det totala energibehovet?

🍻🥂 Och när vi ändå håller på med motbok så tycker jag väl ändå att en alkoholkonsumtion högre än motsvarande 2 glas vin per vecka, ja det borde vara skäl för att ogiltigförklara ovan nämnda digitala sundhetsdokument.

🚬 Nyttjade av tobak är självfallet ett skäl till ogiltigförklarande, självfallet.

Ja, var tycker ni?

Ett riktigt bra styrmedel för att få befolkningen att ta sitt ansvar för att hålla sig friska, starka och motståndskraftiga, eller hur?

70 miljarder skäl till ovanstående kan jag ändå tycka att vi har..

Näe, hur tänker jag nu?

Nu hade jag väl ändå otur när jag tänkte, eller tänkte jag ens alls?

Det här skulle ju liksom dela in befolkningen i olika grupper. Ett A- och B-lag.

Det skulle ju på nåt sätt att ta ifrån människor rätten att bestämma över sina egna kroppar, ”stopp, min kropp” vad händer med det liksom.

Omyndigförklarande och ja, det skulle ju vara rent integritetskränkande…

 

Tack för mig-Hej!

/Carolin Helt, Int Lic PT #staystronglivelong

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.