5:2, LCHF, Mellanmål mm. Det är inte där hemligheten ligger. Det handlar om vad du stoppar i munnen!

Så länge du sätter i dig skitmat så kommer du att må skit. Du kommer bara gynna dina fiender, dvs dina badguys, de dåliga bakterierna.

Som Carolin skrev i sitt förra inlägg om frukostar. Den är bara viktig ifall den består av bra grejor. Ger den dig bara ett överflöd av kalorier och gynnar ” fel sida” så är den inget du ska satsa på. Många tycker att 5:2 är det bästa som hänt, för nu! Nu har de äntligen gått ner i vikt (inte konstigt, de äter ju mindre, inget nytt under solen). Men om du mår som en kratta resten av dagarna och till och med resten av ditt liv för att du mer eller mindre förstört din tarmbiota ( tarmflora) så kan det inte vara så himla bra kan jag tycka.

LCHF, jättebra tycker många. Aldrig hungriga, får äta massor av god mat, går dessutom ner i vikt!Kan det bli bättre?

Nja, om du några år senare får problem med irriterade tarmar och kanske till och med hjärt och kärlproblem. Var det så bra då? För stunden gott, i förlängningen …? Nu syftar jag till dem som helt utesluter (tror de, för de har oftast ingen koll) alla kolhydrater. Det man tar bort är en massa viktiga fibrer som är mat för de goda bakterierna. Äter man dessutom en massa fett från våra fyrfota djur kan det bildas gifter i kroppen som i sin tur skapar inflammationer.

Viktigt med mellanmål säger alla.

Ja, om det gynnar ”växthuset” skulle jag vilja tillägga. Växthuset är din tjocktarm som föder upp bakterier. De goda bakterierna vill ha fibrer, fibrer som gärna får vara vattenlösliga

Till dessa hör bland annat:

  • Bär
  • Bönor & linser
  • Chiafrö, psylliumfrö, linfrö
  • Grönsaker
  • Havregryn
  • Lök
  • Ärter

Som jag skrev i mitt förra inlägg: ” du består av 10% människa och 90% bakterier” Se för tusan då till att de goda regerar!

”Vill du på allvar ta kontroll över din hälsa, bli av med magproblem och utveckla hela din kropp är det i magen du ska börja!” (Ur boken Magsmart, David Jonsson)

Ha en god fiberhelg
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, –med en framtid och en väldigt god tarmbiota!

Kommentarsfunktionen är avstängd.