Vin till maten och gå hem samma dag du är bjuden

Jepp, jag har skrivit det förr. Men eftersom jag får frågan sååå många gånger så tar vi det igen.
Tipset som alltid funkar. Tipset för dig som ändå vill ta dig ett gott glas rött. Nej, tolka nu inte detta inlägg som att jag tycker att ni ska, ni ska dra ner, det är det som är grejen!

Är jag bjuden en lördag, går jag hem en lördag. Betyder mycket för mig och ger mig en påföljande dag full av energi och noll antal ursäkter. Jag behöver röra på mig varje dag och jag är inte unik på något sätt. Jag vill ha och behöver min träning och att det gäller nog dig också.
Eftersom jag den senaste tiden fått hur många frågor som helst på hur mycket kcal vin och öl innehåller och frågor om man förstör träningen helt genom att ut och festa så tycker jag denna infon täcker upp en stor del.

Frågan man ska ställa sig är kanske

– är det så bra att dricka alkohol dagen innan man tränar istället för

– är det så bra att träna dagen efter man druckit alkohol

 

Jag menar inte att man behöver vara en tråkmåns och inte gå på fest men smakar det så kostar det. Den dagen du förstår den stora mängd kcal du satt i dig via dryck ( och annan skitmat som brukar slinka med dessa kvällar) så slipper du komma till mig och undra varför du inte får det resultatet du vill ha.

När sedan sömnen blir lite si sådär skapar du en obalans mellan dina mättnads och hungerhormoner och du blir liksom inte riktigt mätt den där dagen efter…
Du äter hela tiden men blir ändå sugen på fett och annan kalorität skitmat. Känns detta igen? Detta intag ska också med i beräkningarna. Detta intag ska också förbrukas, ovanpå de du satte i dig kvällen innan.

Återigen, då var vi här, vid Kapteins Lösningsorienterade mentala dravel. Här kommer lösningen!

– Vin till maten, (då inte berusad)och gå hem samma dag du är bjuden!
Detta kommer att ge dig
– en skön kväll med ett gott vin/öl i goda vänners lag
– full kontroll på dit ätande
– tillräckligt med sömn och vila
– energi som sprutar ut ur öronen dagen efter
– du kommer att ta dig till träningen som du bestämt och behöver inga ursäkter eller en dag på soffan!

Var på så alla AW igår. Min grej! man får gå hem redan kl 20:30 , BAM!!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, full av principer, men jag älskar dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.