Viljan att utvecklas

Det finns nog inget mer utvecklande än att omges av människor som vill utvecklas. Jag har en rackarns tur, jag inser det. Jag har några grymma exempel jag tänkte delge er..

Det som ligger närmast till hands är de fantastiska eleverna jag haft, de som utbildar sig till Lic Personliga Tränare. Jag känner mig grymt priviligierade och hedrad att jag fått uppdraget av Personal Training School att ta hand om dessa. Jag håller i grundutbildningen och när de ska vidare för att få internationell licens, steg 2, då gör de det på nämnda skola i Bromma.
Majoriteten av eleverna är unga grabbar mellan 19-22år. Gemensamt för alla elever är önskan att lära sig nytt, fördjupa tidigare kunskaper, utveckla både sin egen träning men framförallt – att träna och utveckla andra.
Jag minns verkligen inte att jag var så vettig, så kunskapstörstande, så påläst, så ödmjuk och så rapp i roten när jag var i den åldern. Det finns hopp om ungdomen I tell you! Blir rent av tårögd. Och det här är bara början, de kommer att gå långt. Är det något jag inpräntat i dem är det att de alltid har mer att lära…

Nästa gäng som är vansinnigt utvecklingsbenägna är deltagarna i Vässa Formen. Första gänget ut i Värnamo dessutom. Förra veckan var det dags för halvtidsavstämning. Alltså, jag har ju sett deras framsteg under de senaste 5 veckorna, de är starkare, de är snabbare, de är uthålligare och de har ett självförtroende i allt slitande, dragande, bärande, krälande och hasande av sina egna och andras kroppar i ur och skur. De gör de mest märkliga saker utan att ifråga sätta, de biter ihop, gör det de trodde var omöjligt och de lyckas, ta mig tusan med ALLT. Nu har vi även fått lite härliga siffror på förändringen i deras kroppskomposition och MY GOD! Vilka resultat!! Riktiga rekordgänget!!  De har alla tränat mer eller mindre hårt sedan tidigare, några är hyfsat nya som tränande individer, andra har i stort sett alltid hållit igång. Den gemensamma nämnaren – de vill utvecklas. Höja sig själva ytterligare några snäpp och som de lyckats, redan. Stolt som en tupp, thats me! Nån hönsmamma lär jag aldrig bli 😉

Löparbrudarna i Löpaskolan steg2 är redan nu så grymt vassa och det är väl också därför de har en önskan att utvecklas ännu mer. Tant Fröken får jobba duktigt för att hänga med. I ur och skur, i ökenhetta och gassande sol, tja what can I say, våren 2016 är bipolär. De levererar oavsett väder dock. Den häftiga känslan efter ett riktigt tufft intervallpass är obetalbar och samtliga inblandade bidrar till att lyfta varandra. Fick finfin rapport från Göteborgsvarvet, målet var nått på önskad tid och intervallpassen var en bidragande orsaken till det. Ikväll kör vi backintervaller igen och jag har laddat mentalt i flera dagar. Det blir tufft, svettigt, mycket mjölsyra, kanske lite illamående och väldigt utvecklande 🙂

Sen har jag ju alla mina helt fantastiska PT klienter. Alla med en önskan att utvecklas. Att få människor att komma i form, bli starkare, piggare, gladare och friskare, är en sann förmån. Att jag dessutom har så många PTklienter som vill fortsätta, som inte nöjer sig utan vill fortsätta utvecklas, det är en sann välsignelse och den här klicken gör ta mig tusan mitt jobb ännu lite roligare.  Det allra härligaste är när människor fixar mer än vad de någonsin trott de kan. När lilla otäcka jag får vara en del av och se hur stolta och nöjda de är med sina oväntade förmågor. De må svära, spotta, förbanna, stöna och stånka längs vägen men jag är tämligen säker att de alla tycker det är värt besväret när det väl är gjort. För mig betyder dessa ren och skär arbetsglädje och fantastisk vänskap, svordomarna till trots 🙂

Alla individer ovan utvecklar inte bara sig själva, de utvecklar mig och andra i sin omgivning. Det är liksom så människor med driv påverkar sin omgivning. Ta rygg på dem!

Tacksam för det man har uppnått men med en önskan om mer – utveckling is da shit och meningen med livet om ni frågar mig..

//Carolin Helt, Int Lic PT i ständig utveckling

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.