Vi kanske inte ska prata träning…?

Fick i en chock? En sån rubrik här, här på Pt på riktigt där vi bara älskar att träna. Så är det kanske men våra barn, de som nu rör sig mindre och mindre. Vad kan vi göra för att de ska bli hälsosamma? Det som faktiskt är det allra viktigaste för oss alla.

Vi pratar träning. De ska spela fotboll. Ibland får de inte tävla och de tar bort pris i turneringar. I andra fall ska de leverera som tusan. Andra dras med av vissa föräldrars, ibland märkliga åsikt och utförande av träning. Det är ett måste, det ska göras!! De måste gå med i någon idrottsklubb. Måste, måste!!! eller…?

Vi kanske ska se till att de har kul och har något att göra istället. Om det sen är att klättra i träd eller bli bäst på fotboll bryr jag mig inte om. Jag hör och har pratat med idrottsledare där det verkar som om de lämnar in barnen på någon sorts förvaring/uppfostring på sina aktiviteter. Kan hända att jag får mycket skit nu men jag bryr mig faktiskt inte.

Läser mycket om generation pepp som jag verkligen råder andra att göra. Barn ska röra sig och det är vi föräldrar som har det ansvaret. Ansvaret att öppna dessa dörrar, visa vad som finns att göra.
Att vissa föräldrar sen är soffpotatisar och inte giter ta barnen på utflykt, klättra i träd eller jaga fjärilar är inte skolans och idrotten fel! (Önskar dock mer rörelse i skolan!!) Det jag menar är barnens fritid. Föräldrar ta ert ansvar för böveln!

Tack gode gud för att idrottsföreningar finns! Vad hade vi varit utan dessa? De flesta barn älskar sin idrott, de älskar sina kompisar och ledare. Men de andra?

De som inte tycker de passar in eller tycker det är kul med ”tävlingar” och lag.

De som fullständigt skiter i att va bäst eller bli bättre på att hoppa högt eller pricka rätt.

Tar vi redan på vad de vill? Har de varit på utflykt? Har de fått bygga koja under köksbordet?

Har de någonsin varit på ett museum, sett en klätterställning eller varit ute och lekt med en hund?
Är det kanske där vi ska lägga lite mer krut?

Det handlar om rörelse, det handlar om att använda kroppen. Inte bara träning och tävling. När de är små ska de också ha roligt.

Jag ville att min dotter skulle spela fotboll en gång. Det var så kul att stå där och heja (jeep, pinsam som tusan) Men Isabell ville annat. Hon har ett annat intresse, hon gillar kläder och att möblera om. Nu är det min uppgift att få henne förstå vikten av att rörelse är något av det viktigaste för oss. Svår uppgift men fasen, jag ska klara detta också!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, i förtvivlan att vissa barn inte får eller vet hur det känns att springa barfota på en äng. Utan tävlan, utan organisation, bara för att det känns gött

Kommentarsfunktionen är avstängd.