Vi är alla olika. En vinnare skäms inte över det

Förra veckan så skrev jag att det var en viktig lektion för våra barn. Kan vara att denna är än viktigare. Skit åxå att man fattat detta från början. Det tog mig många år men det är så jädra gött att få tex. chilla i en riktigt ful bild.

Att vi jämför oss sitter i sen vi bodde på stäppen. Vi var tvungna att jämföra för att upptäcka och registrera om något var farligt (någon såg rädd ut) ifall något var giftigt (någon så äcklad ut) Ja, överlevnad helt enkelt.
Nu har det här gått helt överstyr. Många, framförallt unga mår så dåligt av detta.

Konstigt att ingen ifrågasatt ifall det finns en anledning att vi är så olika?
Kan det vara så att vi är ämnade att vara bra på olika saker?

När jag är på ett sjukhus tex så är jag djupt imponerad över hur alla sköterskor orkar!? Alltså stor medalj till alla er! Det är ett kall säger många och det förstår jag. Hade aldrig själv stått ut med så många gnällspikar som en själv kan vara i dessa byggnader.

Tittar jag på mig egen yrkesroll så är jag, ursäkta, en jävel på att få folk att förstå och förändra sina liv. Jepp, jag hjälper också men på ett helt annat vis. Mitt kall liksom.

Detta är för många logiskt och lätt att förstå.
Men ändå, när vi kommer till kroppsstorlek, hudkvalité, synliga muskler mm, mm så ska vi gärna va exakt lika.

Fasen den som vågar gå ut okammad och ofixad!

Är inte detta märkligt?
Jo, jag fattar att vi ska ”fågla” oss för varandra men när det tar över? När det tar över hur vi helt och hållet uppfattar oss själva? När det blir viktigare än allt annat?

Då har jag inte ens tagit upp genetik! Den som faktiskt styr väldigt mycket över ifall man är lång eller kort, har en förutsättning att bygga mycket muskler eller inte.
Fan alltså, vi måste prata mer om detta. Vi måste fatta och vi måste förklara för våra unga hur det ligger till.

Jag har mest med vuxna att göra och det är så sorgligt när de inte ser och uppskattar sina framgångar i tex ökad styrka. De kan ibland helt tappa greppet och jämför sig med någon fåntratt på sociala medier som har mindre kroppsfett eller andra kläder.

Nej, den dagen vi använder och uppskattar det vi har, gör vad vi kan och inte skäms för lite fulhet – då har vi kommit långt!
Den dagen har du blivit en vinnare.

Djup inlägg? Tjae, men det betyder så mycket.
För egen del och jag vet att Carolin (den andra mycket vackra kvinnan på bilden) så tycker vi det är rätt kul att få höra att vi faktiskt är lite snyggare i verkligheten.
Tro det eller ej men vi är också vinnare. I våra världar, där hälsa och styrka spelar stor roll.
I den värld som vi känner vi vill vara i och som faktiskt vi bestämmer var den är.

Rätt goo känsla det där. Våga prova! Mycket skit man slipper här

Men vänlig hälsning Lisa Kaptein Ful & snygg, när det passar mig. Med en stark tro på stark & hälsosam 

Kommentarsfunktionen är avstängd.