Vem är du? Skilj sak och person samt lämna mestkränkt tävlingen genast!

Får du möjlighet så lyssna på Torklid Skölds föreläsning så gör det! (Torkildskold.se) Han far land och rike runt just nu och av honom finns det mycket att lära. Speciellt om konsten att leda sig själv…

Vem är du? Jag är Lisa, snart 50 bast, är personlig tränare, 1,5 barns moder och näst intill en perfekt fru (har sån humor, ha, ha)

Noph, det var inte svar på frågan om vem jag är. Det säger vad jag heter, hur ung jag är (förstår inte varför folk alltid frågar hur gammal man är) och vad jag jobbar med. Det berättar också att jag lyckats bli mamma och även lyckats bli gift!

Jag är! – En stark person som är mycket känslig, gråter ofta, alltid till filmer (Djungelboken och Bambi är nog värst) Jag känner mig och är stolt över vad jag åstadkommit och har stort behov av humor.

Såg ni? Förstod ni skillnaden? Insikt av denna skillnad kan vara avgörande hur du ska må och hur du ska hantera saker.

Låt oss säga att någon anser att jag gör något fel på jobb. Väldigt lätt att ta detta personligt (speciellt när det heter personlig tränare…) Men det är inget fel på min kropp och mina känslor, det är något fel på det jag utför på jobb! Vilket oftast går att rätta till. Förstår ni poängen? Håll kritiken utanpå så att säga. Det är inget fel på dig som person.

Låt oss säga att min man blir arg på mig för att jag stoppar in fel, på fel sätt i diskmaskinen (händer ofta ?) Är man fel på det där kan man tro att han älskar mig mindre men det är jag faktiskt säker på att han inte gör. Men han gillar inte min ”diskteknik” Ja, ni har nog fattat.

Nu över till kränktdelen. Carolin har skrivit om det (läs gärna ”kränk va det här”) Peter, en instruktör på gymmet och jag har pratat om det. Det ter sig som att världen startat en sorts tävling vem som blir mest kränkt och snabbast?! Vad händer? Var tog humorn vägen? När ni hör, läser eller vad det nu än må vara – skilj på sak och person. Det är kanske inte riktat till dig. Det var kanske på skoj. Sluta delta i detta mestkränkt-SM som pågår!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en okränkt liten känslig typ men som är stark som fan!

Kommentarsfunktionen är avstängd.