Vasaloppare och triathleter i all ära men det Eva gör, det är stort!

Jag vet inte men jag tror det är ca 2 år sedan jag träffade Eva första gången. Då sa hon ”kan du få mig att tycka träning är kul?” Det trodde jag att jag skulle fixa, men det var innan jag kände Eva väl…

Varje fredag, när jag sitter på min spinningcykel går hon förbi ute i gymmet. Ytterligare 2-3 ggr i veckan är hon på plats. I gymmet alltså. Hon står på stepmaskinen, hon svettas och hon gymmar, vecka efter vecka, år efter år.
Tycker hon det är kul? Aldrig, noph & never!

Någon gång ser hon glad ut, nej fel, hon ser lite gladare ut. Då ska hon på semester eller något. Hon ska få slippa möget (skånska)
Då kan man ju tro att hon inte kommer tillbaka eller att hon tycker det är svårt att börja om men icke! Efter varje ”ledighet” är hon tillbaka. Samma dagar, samma tider och hon tycker fortfarande att det är lika tråkigt.

Varför detta då? Jo, Eva har förstått att detta ger henne något som hon mår bra av. Det är väl investerad tid. Det handlar inte alls om att njuta här. Som ni förstår inte ens för att ha kul en stund. Hon gör det ändå.

Detta imponerar på mig!! stort!

Jo, men hon har säkert gott om tid. Hon har säkert inga barn och då kan man ju lägga tid på träning tror och tänker nog någon.
Inte ens det. Eva har en stor familj, jobbar fullt och vad jag vet har ett utav barnen diabetes så det är oro nattetid mm, mm. Och ändå, inget gnäll. Ja, jag tror att ni förstår hur stark denna kvinna är.

Att göra, att inte välja bort och att inte ta på sig offerkoftan för att det tar emot ibland. Där har du en styrka! Att ibland göra något för att det ger mig ett resultat i förlängningen. Inte för det är roligt för stunden.

Jag träffar folk dagligen, fulla av ursäkter. Vi har en uppfattning om att allt ska vara så himla kul alltid. För att tala om allt gott vi måste äta.
Tänk efter tycker jag.

Hade livet bara gått ut på att njuta, vila och må gött hade vi dött ut redan på savannen för tusentals år sedan. För att få det vi vill måste vi jobba och kämpa. Ibland tar det emot – gilla läget min vän. När det går uppåt är det ofta motlut.

Jag säger inte att vi inte får njuta. Jag njuter varje dag. Dels efter varje träningspass dels under varje avsnitt av Hem till gården med en god kopp kaffe och dels när jag äter mat.
Men jag ser till att ha jädrigt klart för mig vad min kropp & hjärna mår bra av och det är inte fika, soffhäng och lata dagar det inte!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, bra på det mesta allt ifrån att träna stenhårt till att dricka kaffe i sängen

Kommentarsfunktionen är avstängd.