Världspremiär för Vässa Formen Värnamo!

Jag gillar att slå på stora trumman så fort tillfälle ges. I går var ett sånt tillfälle – Första träningspasset med världshistoriens första Vässa Formengäng i Värnamo. Det var regnigt, det var skitigt, det var tufft och alldeles, alldeles UNDERBART!

Ja, alldeles underbart om ni frågar mig i alla fall 🙂

Tror bestämt att de var lite nervösa inför vad som väntade, med all rätt kan jag tycka. Eller om jag ska vara ärlig – helt i onödan.

Vitsen med att vara Personlig Tränare och jobba med individer och mindre grupper är ju just att kunna anpassa träningen efter individens förutsättningar och mål.

Anmäler man sig till något som heter ”Vässa Formen” har man dock lämnat bekvämlighetszonen, den saken är klar.

Ut i duggregnet och med lite lugn jogg som uppvärmning nådde vi en väl utvald gräsplätt med vackert vatten som utsikt. För att lätta upp stämningen ägnade vi oss åt vad jag kallar Gollumwalk (kolla in Sagan om ringen så fattar ni), en trivsam mix av Ruffieövningar med samarbete, kamp och fysövningar. Vips så var all eventuell nervositet borta och vi kunde börja träna på allvar.

Ett återkommande inslag dessa 10 veckor kommer vara en av mina favoriter – 10 minutarn 🙂 10 burpees+10 jämfotahopp+10armhävningar+10jämfotahopp om och om igen under 10minuter. I all sin enkelhet rätt bra tokjobbigt. Det blir liksom aldrig lätt, ju bättre tränad man blir på skiten desto fler hinner man ju liksom med. Nu vet vi hur många varv som hanns med för var och en under första passet, jag skulle blir grymt förvånad om det inte blir rätt många fler det 10:e passet vi kör.

Lite parövningar och allmänt krålande i gräset, ”skitigt” var ju en del av löftet från min sida och sedan en avslutande magmördare. Övningar som gör att man håller käften en stund helt enkelt 🙂

Vässa Formen öv

Då alla moment sker på tid, alltså – ”nu gör vi detta i 30sek eller 5min” hur många reps som utförs är helt upp till den egna förmåga, så funkar det för i stort sett alla. Alla övningar kan göras lättare eller svårare. Personligt anpassad träning is da shit! Okej – jag tjatar väl en del på dem. En av mina främsta egenskaper, att vara tjatig alltså.

Piska, pekpinnar och personliga påhopp är ju vad jag har utlovat och jag håller mina löften.

En lyckad världspremiär blev det i alla fall. Samtliga såg betydligt gladare och avslappnade ut efter passet än innan. Som nån sa-

”Får man säga att  det här var riktigt roligt?”

Ja, det får man faktiskt. Riktigt, riktigt roligt är det. Nåt så rackarns roligt som tuff träning, det finns ta mig tusan inte 😀

Nu väntar jag med spänning på veckans inrapporterade mat- och träningsdagböcker. Jag har rödpennan i högsta hugg. Ska formen vässas gäller det att ligga i. Ser redan fram emot nästa onsdag. Hoppas lite på spöregn faktiskt…lite tuffare, lite skitigare, MYCKET roligare..

//Carolin Helt, Int Lic PT – världens bästa jobb

Kommentarsfunktionen är avstängd.