Varför göra det dåligt när du kan göra det bra?

Sen han sa det, Janne Andersson –  fotboll ni vet, i något program jag såg så har orden ekat i mitt huvud. Tycker det är en ganska bra frågeställning faktiskt. Varför göra något dåligt när man kan göra det bra?

Om du nu ska äta – varför göra det dåligt när du kan göra det bra?
Om du nu ska träna – Varför göra det dåligt när du kan göra det bra?
Om du nu ska få saker gjorda – Varför ha en pissig plan när du kan göra det bra?

Du vet, du vet mycket väl vad och vilken mat som gör nytta för din kropp. Det är ingen nyhet att vanligt, riktig mat, dvs råvaror och inte ultra processade matvaror som är grejen.
Jag träffa så många som vill, de säger att de kan och ska men vips, efter ett par dagar står några ändå och betar i chipsskålen. ”jag tror jag behöver salt” Nej du behöver fundera över dina ursäkter!

Vissa personer skulle man vilja ta i kragen, kalla in Janne och fråga dem – Hur svårt kan det vara att göra något bra??
Inte tusan skulle du tanka din bil med skräp bara för att ”du hade vänner i på besök” Konstig jämförelse kanske men ni fattar va?

”kan man äta gröt varje dag då? och ägg?”

En mycket vanlig fråga. Ofta kommer även detta:

”Låter lite tråkigt, lite enformigt”
Ursäkta men det var ju du som ställde frågan. Har aldrig hört dig ifrågasätta enformigheten av att hinka en massa öl som ger ångern du tjatar om för jämnan

För er som missat det så kan det vara en väldigt bra ide att ta i när man tränar. Om man vill ha resultat det vill säga. Att  ändå envisas med att promenera, som man gjort år ut och år in och ändå klaga över uteblivet resultat bör en rimlig frågeställning vara – Varför göra något dåligt när man kan göra det bra?

För er som nu fick ett utbrott nu ska jag bara förtydliga – OM MAN VILL HA RESULTAT OCH INTE TAGIT I TIDIGARE SÅ KAN DET VARA  EN ”DÅLIG” PLAN ATT LÄGGA ALL TID MAN HAR PÅ JUST PROMENADER.
Eller varför inte mysträna som de säger i reklamen nu (grrr) och äta mackor därtill. ”Perfekt” upplägg för en person som har som önskan att bli stark, pigg, få mer energi, öka muskelmassa och bli av med fett. Jepp, detta jag hör folk önska dag ut och dag in.

Då måste man sluta göra saker dålig och börja göra något bra.

Tack för mig, Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt med raka råd, väldigt lite mysträning och doftljus

Kommentarsfunktionen är avstängd.