Var har du din pyspunka?

Känner du att något inte riktigt stämmer? Vad du än gör så blir det inte riktigt bra? Kolla då vart den läcker. Kolla var du har din pyspunka.

För någon dag sedan kom en klient fram till mig. Hon är flitig, stark och gör oftast som tesagt. Men nu hade hon tappat lite av motivationen sa hon. ”Jag har varit förkyld, sjuk, blivit bättre och om igen en längre tid. Känner mig svag eländig och får liksom inte det resultat jag vill”

Jag upplyste då henne att om en elitidrottare är förkyld/sjuk så tävlar de inte på ett par månader för de vet om att prestationen sjukner.
”Ja, ja, men jag är ju ingen elitidrottare” sa hon. Nej, men du måste förstå var felet sitter, var din pyspunka sitter. Du presterar inte på samma nivå du heller när du är lite småkrasslig i tid och otid. Dina infektioner är skuld, inte du. Ge inte upp utan försök att förstå. Gilla läget och träna vidare. När du tar fram ”jag duger inte” piskan så förstår jag att du tappar motivationen. Dumt, gör inte så.

Många känner kanske att man är trött. Man  tränar, äter bra men ändå har man ingen energi. Har du kollat över din sömn och din sömnkvalité? Är det här din pyspunka sitter? Kan inte nog poängtera hur viktig sömnen är!!!

Du kanske tränar men blir inte starkare? Din pyspunka kanske sitter kanske i att du inte tar i tillräckligt på träningen, äter inte mat med tillräckligt bra kvalité? Tillräckligt med energi eller tillräckligt med protein.

Jag skulle kunna räkna upp huuur mycket som helst här men det hjälper inte dig, du blir bara trött av att läsa.

Vad är dagens lärdom då?
Jo, ta en stund, med papper och penna, skriv ner vad det är som inte funkar. Tänk dig ett bord med 4 ben. Kost, Träning, Sömn och slutligen din Mentala hälsa. Vilket ben är svagast? Är det där det läcker? Går du runt och tänker skit (läs gnäller) dagarna i ända så är det ditt mentala ben som läcker. Lägg då krutet och förädra där så ska du få se att du når resultat.

Lägger man 1 h per dag till personlig utveckling (läs Mental styrketräning) så blir det 9 st 40 h veckor på ett år! Fattar du vilken jädra expert du blir!!? Då ska du får se att det blir tydligt var din pyspunka sitter.


Hälsniningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, föreläsare med 4 ganska starka ben. Sömnen är den jag lägger krut på nu, det andra sköter sig liksom själv

Kommentarsfunktionen är avstängd.