Välj ett tempo så att du hinner känna doften av blommorna

Kan hända detta blir ett väldigt mesigt inlägg. Inlägget riktar sig INTE till dig som är på en högre nivå i din träning. Denna text är till dig som har motstånd till träning och som tror (viktigt att förstå att detta bara är en tro) att löpning inte är något för dig.

Vi kan det där nu. Det där med ursäkter till höger och vänster. För att inte tala om hur många det är som tycker det är helt idiotiskt att gå in och träna på semestern. Gör inte det då. Men använd inte väder och ledighet för att din lata del av hjärnan hellre vill se på fotbolls VM och äta chips.
Jag lovar, du hinner både träna och se på fotbolls VM. De spelar väl fortfarande bara 2×45 min eller?(Chipsen kan dra åt helvete!)
Din löpning, om du är otränad, behöver inte vara länge än 20-30 min.

Sen gör det ingenting ifall du upptäcker att löpning faktiskt kan vara en njutning. Du kan se dig omkring om du är på okänd ort. På känd ort också för den delen.

Du kan, som jag och Britt på bilden, njuta av doften av de blommor du passerar. Kan avslöja att till och med Carolin gillar blommor. Hennes jasmin ni vet.

Det jag vill ha sagt här att du inte ska gå ut för hårt. Spring inte för fort. Tänk dig att du går över i någon form av luffsning och börja där. Är du en person som normalt bara promenerar så är detta en perfekt progression av din träning.
Dina leder och ligament hinner anpassa sig och stärkas upp tills du, troligtvis, efter sommaren vill höja tempot. Du kommer också ha en tillräckligt hög belastning för att få resultat.

Den upplevelse som detta kommer att ge dig, för att inte tala om drog, kommer att skilja dig från alla irritarade latmaskar du kommer att träffa på.
Du kommer att klara sämre väder bättre, gnälliga barn och korkade partners mycket bättre! Visst kan det vara värt det?!

Är i skrivande stund i Makedonien där vädret har mer att önska. Den viktigaste delen i min packning var just löpskorna. Snart är det dax, Ohrid, Makedonien by foot. Ser verkligen fram emot detta.

Denna bild är då tagen på Kouffonissa, vår nästa anhalt på resan. Känner till varenda löpmeter på den ön men njuter till fullo ändå. Droger ni vet…


Ha det bäst där ute på luffsrundan så hörs vi lite då och då under ledigheten

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, luffsandes, njutandes av nya länder & stränder

Kommentarsfunktionen är avstängd.