VÅGA FRÅGA, men låt helst bli…

Det fanns en tid då jag var kanske inte direkt purung men i alla fall yngre och mer oförstörd, mer tålmodig och närde fortfarande en tro på mina medmänniskors fattningsförmåga.

Då hade jag en frågespalt i en tämligen välspridd tidskrift -”Fråga Carolin”, där svarade jag hövligt på självklarheter som ett under av pedagogisk äppelkäckhet, helt utan att jag kräktes i munnen. På senare tid har jag funderat på om jag inte borde ta och ställa mig till förfogande igen, liksom samla ihop alla frågor till ett forum. Arbetsnamnet är för närvarande – ”VÅGA FRÅGA, men låt helst bli”

Frågor som jag då kommer låta vara obesvarade pga ännu ett svar är inte vad frågeställaren behöver är bland annat följande-

  1. ”Hur får jag bort fettet på magen?” Täpp till foderluckan verkar aldrig riktigt vara svaret frågeställaren vill ta till sig utan hoppas till synes på nån liten övning som helst kan göras utan att nån nämnvärd rörelseenergi går till spillo.
  2. ”Alltså, jag fattar inte varför jag inte går ner i vikt, jag äter nog för lite, kroppen är i svältläge, tror du inte det?” säkert, säkert även därför de svältande barnen i Afrikat är så där småmulliga också.
  3. ”Att promenera är väl bra?” Ursäkta, jag förstår inte frågan. Att gå är ett sätt för oss homo sapiens att förflytta oss, en gångart så att säga.
  4. ”Men promenader är väl bättre för fettförbränningen än vad löpning är? Det säger dom ju?” ”Dom” vilka är egentligen ”dom”? Nej förlåt, det är ju inte jag som är askholet här. ”Dom” har säkert rätt. Minsta möjliga ansträngning är säkert tricket. Ta en kaka till när du ändå håller på.
  5. ”Frukt innehåller väl väldigt mycket socker va?” Absolut, ta en kaka till.
  6. ”Och potatis, det blir man väl tjock av?” Helt säkert, ta en kaka till istället bara.
  7. ”Vad ska jag äta när jag bli sötsugen?” TA EN KAKA VETTJA!!
  8. ”Jag vill bli stark men inte bygga några muskler” det där var mer ett påstående va? Ingen fråga som kräver ett svar? Ursäkta mig lite, jag ska bara dunka huvudet riktigt hårt i väggen en stund. Har du tur så är det bara mitt eget, huvud alltså.
  9. ”Jag vill ha långa slanka muskler, hur ska jag träna?” Sorry, nu har du inte riktigt lika mycket tur längre.

Vad tror ni, kan det vara annat än en lysande idé att sätta på mig frågehatten på allvar igen? 

 

Inte det? 

//Carolin Helt, Int Lic PT och fortfarande full av obekväma svar..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.