Vad är det egentligen du vill ha?

Ja, det har väl framgått vid det här laget men få saker intresserar mig mer än ”Före- och Efter”bilder. ”Så här bra resultat fick hon/han/jag på bara x-antal veckor” osv osv.

Jag är mer intresserad av ”Efter-efter”bilder.  Det mest viljelösa våp kan bita ihop, täppa till kakhålet och göra som tesagt i några veckor och vet ni vad- kroppen anpassar sig efter vad den utsätts för, inget märkligt med det alls.

Men sen då, hur ser det ut om ett år eller två? Det är DET jag intresserar mig för.

Hur vi tränar och vad vi äter har sjukt lite med hur vi ser ut att göra. Jaja, visst  påverkar det hur vi ser ut men den stora skillnaden är hur vi mår, vad vi kan GÖRA med kroppen och knoppen- det är där magin* händer (för att använda ett ord jag för övrigt ogillar).

Det händer titt som tätt att människor med enbart utseenderelaterade mål förirrar sig till mig. Ja, först surrar det lite pliktskyldigt om nåt vagt ”må bättre” men sen när det kommer till utseendet är de betydligt mer specifika. Efter en ofta tämligen lång utläggning om lår, rumpa och mage, (rätt gissat- det är mest kvinnor) så brukar jag ställa frågan

”När du fått de där resultaten du så nogsamt beskriver, vad har du då som du inte har idag?”

Vad kommer det göra för din livskvalitet att se ut som ett päron?”(nä det sista frågar jag inte).

Då tittar de ofta helt tomt på mig och fattar inte frågan. Men det är ju det som är hela grejen, att bara ha utseendemål med sin träning och sitt ätande-

  • Det ger inte motivation att fortsätta över tid.
  • Det kommer inte skänka dig ett lyckligt liv.

Tänk några varv till- Vad är det egentligen du vill ha?

Ska vi säga så?

Heppåer!

/Carolin Helt, Int Lic PT och full av obekväma frågor…

Kommentarsfunktionen är avstängd.