”Va?! Ska du äta ALLT det där?”

Tänk så ofta jag hört ovanstående…Rätt tröttsamt

Tänk att det ska vara så svårt att förstå att man faktiskt kan och bör äta en hel och ändå behålla formen. Det gäller liksom bara att välja rätt typ av föda. Gigantiska volymer av grönsaker, rejält med fisk och/eller ägg, bönor och linser, toppat med potatis och avokado. MUMS! Detta efter stora grötmåltiden där havregrynen är pimpade med allehanda fröer, nötter, bär och en banan om jag kört extra frimodigt under morgonträningen och så givetvis ett par tre ägg till det. Och så den gigantiska kvällsomeletten som kan varieras i det oändliga. Lite sådär ser mina matvanor ut, som ni har undrat eller hur?  Jag gillar mat med volym jag! I stort sett alla måltider avrundas med en sked jordnötsmör som dessert och trycker jag i mig minst ett äpple i bilen på vägen hem om kvällarna. Ibland äter jag mellanmål men oftast inte, no need äter så mycket bra mat när jag väl äter liksom. Jodåsåatte, här unnas det vareviga dag 🙂

Detta ätande är inget som helst problem för mig, det är mer eller mindre ett måste för att jag ska kunna köra på som jag gör, ha kraft i kroppen för att kunna träna hårt och ork att arbeta och vara typ trevlig för jämnan.

Ty jag är –

  1. fysiskt aktiv varje dag. vissa dagar nåt helt omåttligt aktiv måste jag tillstå
  2. jag är bra MAT, väljer bra skit liksom
  3. jag småsnaskar inte skräpmat mellan målen, don´t need to pga punkt 2

Vi är verkligen vad vi äter – skit in skit ut och jag fördrar nog att mina nybildade celler består av födan jag blottar ovan och inte av rostmacka med marmelad eller kexchoklad. Eller kanelbulle…

Den här texten handlar egentligen inte alls om mig och mitt ätande. Jag har kommit över mitt tidigare raseri över omgivningens skeptiska blickar på i mina matlådor. Det handlar om alla min PTklienter och andra adepter som gjort en förändring mot sundare matvanor. De får höra detta JÄMT! För vissa är det skitjobbigt.

MATLÅDEMOBBARE – LÄGG AV MED DET DÄR!!! Ta en titt i din egna sorgliga låda med snabbmakaroner och falukorv – HUR KUL ÄR DEN!! VA!? VA?!

Det var väl allt jag ville ha framfört idag det. Heppåer!

//Carolin Helt Int Lic PT med rätt att äta

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.