Utan mål blir du bekväm och styrs av andra

Gör nu inte detta för stort. Ordet mål kan vara skrämmande för många. Gör det till ditt. Hur litet eller stort det än må vara. Varför inte din önskelista, en  design.
Just det #designadittlivförböveln. Annars finns risken att någon annan går in och fyller ditt liv. Vill du det?

Det behöver inte vara svårare än att du sätter dig och funderar över vad du mår bra av att göra. Sen gör du mer av detta. Jo, jo i den bästa av världar så går vi på fest, träffar folk, tränar dagligen, tjänar mängder med kosing bla, bla…
Men i en bra design ingår också svart bälte i mental styrketräning, dvs att du är flexibel och löser uppgifterna. När det skiter sig lite. Tar dig över och förbi trösklarna liksom.

Planera in och gör det som tar dig framåt.
För mig handlar det om syre! Skaffa mig syre så jag håller ångan uppe.
En jädra bra lista jag följer dagligen för att må bra.

Om jag inte tar hänsyn till andra? Jodå, är en mamma, en curlande sådan. Skäms och är samtidigt stolt över denna framgång i denna ganska udda sport.
Men kommer jag någonsin låta andra styra så jag missar mitt hälsomål? ALDRIG!!!!
Det handlar mycket om att berätta vad man behöver. Min dotter vet ganska exakt och hon får mer ut av mig om jag följer detta. Ja, rak kommunikation kommer man långt med.

Ett av mina många mål är att jag ska lära mig mer. Gärna dagligen.
Följande text har jag hämtat från Johannes Hansens bok Starkare. Ja, bara rubriken gör att man blir knäsvag eller hur??

”Din hjärna är en målsökande robot som ser till att den alltid har mål. Om du inte väljer mål själv, väljer hjärnan mål åt dig. Har du en otränad hjärna är den lat, rädd för att misslyckas och ängslig för vad andra ska tycka.
Enkelt kan man säga att du då kommer att göra mer av det som känns bra och följa din omgivning – din chef, sambo, bästa vän mamma eller pappa.
När din hjärna sätter målet åt dig blir du ofta defensiv, utvecklas långsamt och gör saker som känns bra för stunden. De flesta gör som andra vill, undviker risker och skjuter på saker de är sämre på, men skulle må bra av att prioritera. Du vill sätta dina egna mål!!”

Ja, vad säger man?
Amen😇
Läs texten ovan, läs den igen.
Sätt dig sen och fundera ifall det är så du vill ha det.

Ha en härlig lördag, måste ut och följa min design. Mitt mål, det jag behöver göra för att må bra, skaffa mig syre. För att sen göra något som står mig kärt. Hjälpa en vän att flytta.

Hälsningar Lisa Kaptein, Mental och fysisk Pt men en jäkel på design!

Kommentarsfunktionen är avstängd.