Underskatta aldrig en kolhydrat!

Trött, tradig i benen och skyllde på värmen men då slog de till – kolhydraterna!! Det perfekta raketbränslet!

Jag är nu hemma igen efter en fantastisk resa i Grekland. För er som följer mig så har ni sett att jag försöker skutta runt (läs träna, hoppa, springa och simma) lite varje dag. Det får mig att må bra och det får mig att njuta mer av semestern. Och jag har mer tålamod vilket inte är så dumt när man ska spendera alla dygnets timmar med familjen…

Då händer följande – jag känner mig seg och trött som tusan. Tänker då att det nog är pga värmen eller så håller jag på att bli sjuk. Vid närmare analys så käkar jag helt annorlunda här. Väldigt mycket grönsaker och väldigt mycket bläckfisk. För att inte tala om tzatziki. Detta är väldigt bra mat men inget raketbränsle direkt. Brukar normalt hemmavid sätta i mig en hel del potatis, havgregryn och som alla vet jordnötssmör.

Tillbaka till de sega benen i Grekland. En kväll bjöds det på baklava till efterrätt (osäker på stavningen) så då höll man sig ju framme! En kaka gjord på filodeg (tror jag) med massor av nötter simmandes i honung. Mums! Snacka om raketbränsle?! Snacka om hög halt av kolhydrater!!!

Vad händer följande morgon (2,5 bitar senare)när jag egentligen planerat in vila eftersom jag känt mig så seg? Jo, benen väcker mig sprattlandes och liksom frågar – När, när ??ska vi ut och springa??
Vilken känsla och vilken löpning det blev!

Min tes – underskatta inte kolhydrater. Speciellt inte om du vill ha klös i träningen och du vill ha resultat.
Nu rekommenderar jag under inga omständigheter kakor som föda!! Men det blev så tydligt denna gången så jag var tvungen att skriva om det.

Så folket därute – ät kolhydrater! Ös på med träningen. Käka rätt bränsle så blir det som du tänkt dig.


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, pigg som i benen och med resultat som mål.

Kommentarsfunktionen är avstängd.