Typ 1 problem

Ja, då har ni väl skaffat er en problembok? För nu ska vi börja sortera och arbeta!!

(man måste nästan ha läst förra bloggen för att hänga med här) Jag skrev i förra bloggen att det är ett måste att ha problem. Att problem får oss att utvecklas mm. Men vissa problem kanske bara tar vår energi. Vissa problem kommer vi dras med år ut och år in. Då kan ni ju själv tänka er hur det skulle kännas ifall dessa problem tjuvar er energi som ni skulle kunna lägga någon helt annan stans. Ni kanske skulle kunna lägga den energin på att bli både friskare, gladare, mindre bittra och ha energi över att träna?! Tänk om…

Typ 1 problem
De problem jag talar om är Typ 1 problem. Dessa är oftast något som hänt och något vi inte kan göra något åt. Vad! Tänker ni. Vi skulle ju lösa problem!! Ja, men vissa problem ska vi bara acceptera och sätta på rätt plats i vår problembok.

Jag ska ta ett par exempel. OBS! Detta är bara exempel…

  • Föräldrar, anhöriga, djur eller vänner som gått bort
  • Någon som inte älskar dig längre
  • Du har en ful näsa (måste lägga in något som inte är så djupJ)

Vi kan tyvärr inte påverka dessa typ1 problem. Det vi ska göra är att anamma ett par viktiga ledord.

  • Tacksamhet. Lär dig hitta det som du kan vara tacksam för. I mitt fall bland annat en helt underbar dotter.
  • Acceptans. Jag kan ju inte göra något åt att min mamma och pappa gått bort. Jag måste lära mig acceptera. Återigen, när jag tänker på det jag har att vara tacksam över så blir det så mycket lättare och det tar inte min energi längre. Om någon skulle sluta älska dig, sorry men det är inte så mycket du kan göra åt det – släpp det, gå vidare.
  • Gemenskap är också något som hjälper. Har man drabbats är det lättare ifall man pratar med någon som har varit med om detsamma. Att man finner en sorts gemenskap. Det har vi ju sett och läst om hur mycket som helst efter Tsunamikatastrofen, att människor mår bättre och hittar någon form av trygghet/stöd när de träffar någon som utsatts för detsamma.

Jag kan visserligen göra något åt min fula näsa men jag har valt att acceptera den som det är. Den är jag och jag är alldeles för snål för att lägga pengar på någon förändring (läs trams).

Summering
Typ 1 problem ska behandlas med kärlek. Antingen till dig själv eller till andra. Lär dig acceptera, var tacksam och gå vidare. Inte vill du väl slösa det enda liv du fått på att vara bitter och ledsen?

Ja, då kan du börja föra in dessa problem i din problembok och börja hantera dem. Nästa vecka ska vi ta tag i typ 2 problemen!!

Ha en underbar vecka
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist Int. Lic Personlig Tränare med en ganska fullskriven sida med typ 1 problem, men väldigt, väldigt tacksam…

Kommentarsfunktionen är avstängd.