Tro inte på allt du tänker!

Apan (till vänster då) på bilden har inget med dagens text att göra och min mening är inte att kränka någon som har en hårig partner. Bilden är endast till för att skaffa fler laijks på Facebook!

Jag har tidigare skrivit om en podcast jag lyssnar på. Har också nämt att det bästa avsnittet var med den fd skogsmunken Björn Natthiko Lindeblad. Idag tänkte jag skriva om ytterligare en viktig insikt jag lärde mig under detta avsnitt. Jepp, jag är alltså tillbaka i ”Kapteins lösningsfokuserade mentala dravel!”
Björn har fått denna frågan, av journalister, många gånger och har alltid givit samma svar. Ett svar inte många är nöjda med men det är hans sanning och det säger en hel del…

Frågan lyder – Vad är det viktigaste du lärt dig under din tid som munk?
Svaret är – Att jag inte skall tro allt jag tänker
Heeelve….. vad jag lärt mig av detta!! Bara för att det är min tanke behöver den inte vara sann. Hur många gånger har vi inte dikterat upp en sanning i våra små, ibland ”kriminella, hjärnor. Med kriminella hjärnor menar jag att vissa tankar/sanningar faktiskt är riktigt dåliga och kan förstöra både det ena och det andra.

Tänker det är viktigt att vara tydlig i vad jag skriver så ingen tar illa vid sig. Det vill man ju inte…
När jag föreläser har det hänt, ja både en och två gånger, att någon sett väldigt trött ut och kanske till och med nickat till. Första tanken!! – är jag så tråkig att publiken till och med somnar!?? Då väljer jag direkt en ny tanke!  jag vet ju inte svaret och första tanken gynnar mig föga. Jag väljer då att tänka mig att denne har haft en höjdarnatt med sin partner! lite raj, raj så att säga, och är trött som ett ålderdomshem! Way to go där!! Grattis!
Eftersom jag inte vet svaret så ska jag inte fantisera ihop något som faktiskt skadar mig. Och vet ni vad? Detta händer oss ofta, ofta. Vi ska bara vara väldigt uppmärksamma över vad som händer på ”kontoret” och vad är det för tanke som poppade upp? Ska vi tro på den? Vet vi det faktiska svaret eller sanningen? Om inte – VÄND DET TILL DIN FÖRDEL!
Ja, mina vänner, detta kan vara det viktigaste jag någonsin skrivit. Fundera, spara, lär och praktisera denna kunskap. Kostar ingenting, tar inte jättemycket tid men kan förändra ditt liv. Och! Kanske ditt förhållande till folk. Kanske till dina nära och kära?

Vederbörande är oskyldig till sanningen är bevisad! Gå inte runt och tro illa om folk/vänner/kolleger för att din hjärna flippar ut! Jag lovar, ändrar du dina tankar så går du en ljus framtid till mötes.
Framtiden är nu så ljus att du kanske måste bära solglasögon!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med Fd krimnellhjärna numera en mer kulhjärna

Kommentarsfunktionen är avstängd.