Träningsparadiset Playitas – Äntligen är jag här igen!!

Jag sa ju att jag förmodligen skulle bli en bättre människa om jag kunde få en egovecka på Playitas i kvartalet. Så nu är jag här igen!

En i kvartalet kanske blir svårt att ordna, men var 4:e månad kanske? Eller i alla fall två gånger om året?
Ja, nu handlar det inte om att jag vill ha så förtvivlat mycket semester. Det handlar mer om arbetsbeslastningen årets övriga veckor. Själv göra, själv ha och med regelbundna egoveckor och jag tror bestämt att jag fixar några år till.

För ser ni, här på Playitas gör jag det jag gillar allra mest – Tränar, äter och sover. Däremellan och ja, även under ätandet och sovandet och större delen av träningstiden umgås jag med mig. Jag är rätt trevlig när jag får bestämma allt själv faktiskt.?

Just denna veckan verkar det vara två olika teman – ”Aktiv Senior” och ”Aerobic Weekend Fitness and Fun” inget av dessa teman känns intressant för tant. De mer skitiga passen som jag uppskattar är det rätt skralt med. Ingen fara dock, bra karl reder sig själv och för att vara tant är jag rätt karlig?
Igår snubblade jag dock in på ett cirkelpass och fick förnedras med ajråbixuppvärmning. Jag blev mer varm av genans än av den fysiska rörelsen?

Ge mig en sandsäck och jag springer mitt fortaste, hoppar mitt längsta och gör typ volter! Men be mig inte stå på samma ställe och röra armar och ben i takt till musik. Nä, gör inte det.

Gjorde om samma genanta äventyr idag då det stod HIIT functionell and athletic på schemat. Salsasteg- kand det klassas som funktionellt annat än för en salsadansös? Jaja, passet var för övrigt riktigt bra. Väldigt likt husmorsgymnastik faktiskt. Jag fick även nöjet att halvt hetsa ihjäl en dansk i övre medelåldern. Han ropade på Jesus flera gånger.
Själv ropade jag på hjälp från motsatt håll när jag fick massage strax efteråt. Kära nån, den där lilla Vanessa är ta mig tusan den bästa massör jag träffat. Bara hon är värt besväret att flyga hit.

Fantastisk löpning, fantastiska bergspromenader, jo ni läste rätt -promenader. I de här bergen funkar det även en smått promenadfientligt lagd person. Styrketräning och husmorsgymnastik funkar ju var man än befinner sig. Nåt arrangerat pass om dagen och lite solstolshäng mellan varven, lägg till god mat och sänggående vid 20-snåret. Livet på en pinne och bästa batteriladdaren/slicka-såren-paus jag kan tänka mig.
För övrigt har jag insett värdet av all rörlighetsträning jag inte ägnat mig åt sen jag var här sist. Jäkla meckigt att smörja in sig själv på ryggen alltså?
Efter ett besöket hos den där Vanessa, begriper jag det ännu mer påtagligt?

Nähä hör ni, nu börjar det rycka i benen igen. Dags för en walk about och lite husmorsgymnastik på det, så är jag nog nöjd för den här dagen också.
Det var således rapporten från träningsparadiset för nu. Återkommer snarare än ni kanske önskar.. HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT som jobbar hårt på att bli en bättre människa ?

Kommentarsfunktionen är avstängd.