Tränar du nu igen? Ja, och du dricker igen ser jag.

Ledigheter, kristiflygaredagar och sluta tidigt dagar. Alla ska innehålla någon form av alkohol. Har absolut inget emot alkohol och dömer ingen. Men kära ni, gnäll inte på oss som väljer att träna istället eller också!

Jag tar gärna ett glas bubbel i solskenet och jag är ingen motståndare till alkohol. Men jag kan ju tycka att bilderna som läggs upp, dagligen, under dessa ledigheter med ett glas rosé i motljus, är de inte lite för många?

Själv lägger jag gärna upp bilder och text om träning och bra träningsformer eller om jag ser väldigt rolig ut. Då, just då får man ofta kommentarer om att det tränas lite mycket. Kommentarerna har inte riktigt börjat än men snart… Snart åker jag på semester och då ska jag springa längs ljuvliga stränder och vandra i underbar natur. Då haglas det! ”Ska du verkligen träna så mycket? Du har ju semester”

Då undrar jag hur det hade mottagits om jag, på alla dessa inlägg med alla dessa glas i motljus sagt ” Ska du verkligen dricka alkohol nu igen? Blir det inte lite för mycket?”
Vågar jag? Ja, vi får väl se. Det är ju ett otroligt känsligt område just det där.

Ska vi bestämma här och nu att man får lov att träna så mycket man vill under sin ledighet. Väldigt omtänksamt av er som bryr sig om dem som ser ut att bli sjuka utav sin träningsdos men INNLÄGGET HANDLAR INTE OM DETTA (ortorexi) Så snälla ni, försök att låta bli att bli kränkta. Det blir mycket trevligare då.

Ja, vad ska vi mer prata om…? Jag ska äta en god bit tonfisk ikväll. Lätt, lätt grillad och riktigt rosa i mitten. Det är bra grejor det. Och vet ni?! Den sortens mat gynna mig. Det är så jag brukar göra. Tar en funderare om det jag tänker göra (speciellt äta och dricka) gynnar mig. Gör det så, väljer jag det med glädje.

Jag kommer troligtvis att ta ett glas gott vin till detta. Gynnar det mig? Ja, ett glas kan faktiskt göra det. Jag mår bra, jag slappnar av och maten blir lite lite godare. En flaska? Nej, min vän, det gynnar absolut inte min kropp och mina mål. Jag är så nöjd med den och vart den tagit mig.

Äter och dricker du så det gynnar dig? Inte?? Dax att fundera över detta då. Gå gärna in och lyssna på den senaste Pt på riktigtpodden där vi pratar om ädelstenarna bland alla näringsämnen – proteinerna. De goda, de mättande och de fantastiska proteiner som gynnar min kropp och min muskeltillväxt.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, njutandes av god mat och ibland också ett glas gott kallt vitt

Kommentarsfunktionen är avstängd.