Träna på det här! Om du kan…

Allt går att träna upp. Det har jag skrivit om så många gånger men tycker nog att jag bör trycka hårt på just detta en gång till eftersom många är experter på just detta. Att bli vältränad och klara av att stå emot medför en lättare vardag, mindre irritation, mindre stress och kanske till och med fred på jorden.

Vissa har det som”yrke” att lusläsa en text och verkligen undersöka om det skulle vara något litet, litet i texten som kan kännas kränkande. Skulle sen vederbörande hitta något! – UT PÅ FEJJAN, ut med det överallt på sociala medier men framförallt – slutför uppdraget genom att sprida detta till alla som kommer i dess väg.
Ja, lite som ett virus. En riktigt rälig maginfluensa kan man säga. De stackarna som inte har motståndskraft, inte har en vältränad självinsikt och kanske inte heller mår så där riktigt bra blir ofta drabbade och dras med. Viruset riskerar nu att spridas vidare…
Men som tur är, är nog inte du en av dem. För du är starkare än så. Du går inte igång på detta. Du får inte energi och drivkraft av sån här skit.

Framförallt har du förstånd att:

*Det som står i en artikel är oftast skriven till en stor massa. Det är inte riktad till just dig
* Om någon skulle säga något oklart så har du förstånd nog att undersöka eller kanske förstå att denna person menar nog något annat. Är du ändå osäker så kommer du att fråga vad som gäller för det är ju sååå onödigt att bli kränkt i onödan
* Du har också vett att förstå att inte solen kretsar kring dig. Alla har tyvärr inte tid att lägga på att reta upp just dig. Skulle tex tåget vara försenat så förstår du att det inte är ”typiskt för att du är med på tåget” Lokföraren eller SJ har inte haft den tid som krävs för att kolla upp just när du åker tåg.
* Du vet också om att vissa personer säger saker som kan vara menade åt dig men eftersom du har tränat upp ditt självförtroende, och insikt så känner du att detta inte biter på dig det minsta.

Ja, mer behövs väl inte sägas, eller?
Jag kan tycka det är en god idé att träna upp detta. Speciellt om man känner – Uj det där är jag inte så bra på.

Ja, om du vill det vill säga.
Du kan ju också fortsätta gotta ner dig i allt elände och må sådär taskigt, lite som en ganska sliten golvmopp. Jag kan nog tycka att du är värd mer än så. Eftersom det bara handlar om träning och ändrad inställning är jag helt övertygad om att alla! klarar det.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, okränkt och tycker mest synd om dem som har otur när de tänker och säger olämpliga saker. 

Kommentarsfunktionen är avstängd.