Tog en diskussion

Spinner vidare på det jag skrev i mitt förra inlägg om att ta i och att det ofta är motlut.

Idag fick jag verkligen ta en diskussion med latmasken. Idag hade latmasken hög, klar röst och det var upplagt för fight… Jag körde spinning för första gången, förra veckan efter min höftoperation. Glad som en spilleman för att allt verkar att ha funkat. Viktigt att man känner efter hur höften (som är ny) reagerar. Jag tog det ganska så lugnt under det passet men pressade mig ändå till en ganska hög puls.

Alltså, läget är ok. Inga komplikationer så nu, idag, var det dax för nytt spinningpass! Ni som varit på spinning eller tränat annan konditionsträning, där man närmar sig 85-87 % av maxpuls, vet att det då börjar bli smått otrevligt. Och det är då latmasken gör sig hörd! Han (ja, det är en han) kommer med än den ena och än den andra förklaringen (läs ursäkten) för att vika ner sig och ta det lugnare.

I mitt fall uppstår det nu en fight! En fight mellan viljan att avancera i min konditionsträning, få resultat och latmaskens starka ord om att jag borde nog ta det lugnt. Det handlar ju dock om en opererad höft. Hoppas ni kan höra denna diskussion som uppenbarar sig i mitt huvud!

Jag kan meddela att det blev en klar vinst för mig och min starkare vilja!

Latmasken fick vika ner sig för bland annat följande argument: När min puls är hög så jobbar inte höften annorlunda, det är hjärtat som stöter på motstånd. Vill jag ha resultat av min träning så handlar det om att pressa sig en bra bit över bekvämlighets zonen. Känslan av att ta i, och kunna ta i ( över 90% av maxpuls) är så fantastisk att ingen latmask i världen vinner den striden

Alltså en klar seger till mig och min vilja igen!
Mår fantastiskt bra och har väl aldrig ångrat en träning – Har du?

Är du en av dem som ständigt och jämt inbillar dig att du måste ta det lugnt och det är farligt att bli andfådd. Sen därpå bli väääldigt förvånad över att resultaten lyser med sin frånvaro? Då min vän, är det dax att byta inställning! Det är inte synd om dig! Du kan träna! Du lyssnar alldeles för mycket på latmasken! Sluta upp med det! Naturligtvis bygger detta inlägg på att du inte har någon allvarlig sjukdom eller problem med hjärtat.

Se till att lyssna rätt nu!
Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, –segrare över den högljudda latmasken!

Kommentarsfunktionen är avstängd.