To do list 2017

Nyårslöften är ju såå 2016, men att sätta upp mål över vad som ska genomföras under året eller varför inte kalla det ”att göra lista 2017”, det är bra grejer det.

Kanske inte låter så spännande men man kommer långt på att kalla saker vid dess rätta namn. Vill man göra det lite fränare så tar man det på utrikiska. Jag vet inte hur det är med er men för min egen del måste jag skriva upp allt viktigt som ska göras efter som jag stundom har närminne som en guldfisk. Vore orimligt korkat att tro att det jag nu vill få gjort under 2017 skulle fastna bättre i nämnda minne.
Det är ju också nåt speciellt med att skriva ner tankar och planer som surrar i huvudet, de blir befästa och mer på riktigt när de sätts på pränt på det sättet.
Vi vet väl alla dessutom hur härligt det är att sätta den där ✅ efter varje sak som är gjord eller uppnådd.

Min egen lilla (jättelånga) ”Att göra” eller fränare ”To do” lista har jag delat in i tre kategorier-

  • 1. Jobb
  • 2. Min egen träning.
  • 3. Fritid. Ny punkt på listan!

Jag tänker inte trötta ut er med min kompletta lista. Men man skulle kunna sammanfatta den så här:

Jobba mindre, men mer med det jag brinner allra mest för. Mer föreläsande, skrivjobb, utbildningar och kurser. Small Group PT, löparskolor, boot camp ala Vässa Formen och träningsevent. Sånt där som gör jobbet störtskul, utvecklande och motiverande.

För att själv vara på topp fysiskt och mentalt, måste min egen träningsplan följas. Jag har insett att numera räcker det inte att jag bara får till nån träning varje dag, jag måste få träna på riktigt. Känna att jag utvecklas och får köra riktigt slut på tantakroppen enligt väl utvecklad plan. Utveckling för mig betyder lite snabbare, lite starkare och lite uthålligare än förut. Inga märkvärdigheter.

Tätt följt av – jag måste få sova. Det som möjliggör det är det jag nämnde som punkt nr 1. Problem solved, alltså.

Fritid hänger även det ihop med att punkt nr 1 sköts enligt plan. Tänkte ändå se till att planera även fritiden något, så att inte den bara blir det som ”blir över”. Det lilla livet och jag, ja maken alltså, vi är nåt så förtvivlat bra på att göra ingenting ihop. Tänkte vi skulle bli bättre på att göra saker ihop, sånt som inte är jobb. En helg i månaden är fr.o.m. 2017 vikt åt oss. Tror jag fick ett ok på den planen under frukosten idag. Liksom en förutsättning det ?

Vilka och hur många kategorier man väljer, hur kort eller lång listan blir spelar ingen roll men gör en ”To do list 2017” om inte annat ger det en känsla av kontroll, en härlig känsla för den som är lagd åt det hållet.

Själv känner jag på mig att om jag bara krattar manegen, gör en handlingsplan och följer den, så kommer 2017 bli året då det hände – alla punkter på listan får en✅ i kanten.

/Carolin Helt, Int Lic PT för närvarande vid poolkanten ?

Kommentarsfunktionen är avstängd.